Bajban van Orbánék ökle: Nyomozást indítottak a CÖF plakátkampánya miatt

Hivatalos.

Költségvetési csalás bűntette miatt

nyomozást rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Orbán Viktorékhoz köthető Civil Összefogás Fórum (CÖF) nevű szervezet óriásplakátjait menedzselő cég ellen – közölte Polt Péter. A legfőbb ügyész a DK-s Vadai Ágnes kérdésére adott tájékoztatást a nyomozás tényéről.

Az ellenzéki politikus tavaly szeptemberben is kérdezte már Poltot arról, honnan van egymilliárd forintos plakátkampányra pénze a Kövess minket 2022 Kft. nevű – egyébként veszteséges – cégnek, amely szorosan köthető a Fideszhez.

A Kantar Media adatai alapján az akkori Háborúpártiak elnevezésű kampányra a cég több mint egymilliárd forintot költött, miközben a Kövess minket 2022 Kft. 300 millió forintos veszteséget könyvelhetett el az első két évében.

Polt Péter feljelentésként értelmezte a képviselő kérdését, és szeptember 25-i válaszában azt írta, Vadai Ágnes kérdését

kivizsgálásra továbbította a NAV-nak.

Az RTL szeptember végén kérdésekkel fordult az ügyben az adóhivatal felé, hogy elindult-e a nyomozás, illetve, hol tart az ügy, azonban nem kaptak választ.

Az üggyel kapcsolatban Vadai Ágnes a közelmúltban ismét kérdezte a legfőbb ügyészt, aki április 15-i keltezésű válaszában azt írta:

a NAV október 20-án nyomozást indított költségvetési csalás miatt.

Vélhetően még felderítési szakaszban lehet az ügy, ugyanis Polt válasza szerint az ügyészségnek ebben a szakaszban még csak felügyeleti joga van az adóhatóság nyomozásainál, így a nyomozás egyéb részleteiről az ügyészség egyelőre nem tudott bővebb tájékoztatást adni. Hozzátették: erre kizárólag a nyomozó hatóság irányításával ellátott személy jogosult.

(24.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Kiderült: Milliárdokat talicskáztak Orbánék a Fidesz-propagandistákhoz, de vétettek egy óriási hibát

Indul a leszámolás? Orbán „civil” szervezete ráküldené a titkosszolgálatot a független sajtóra

A Békemenetet szervező propagandista úgy tudja, Ukrajna bármikor megtámadhatja Magyarországot

Valódi Hírek