A Békemenetet szervező propagandista úgy tudja, Ukrajna bármikor megtámadhatja Magyarországot

Ez veszélyes!

Hétfő este a kormányközeli Hír TV Vezércikk című műsorában az első téma Orbán Viktor bejelentése volt, mely szerint vissza akarják adni a magyar honvédség megbecsültségét, erejét – írta meg a 444.hu.

Az első hozzászóló Fricz Tamás politológus és CÖF-alapító volt, akiről nemrég derült ki, hogy havi közel 900 ezer forintért adott tanácsot Áder János köztársasági elnöknek. Fricz azzal kezdte, hogy különleges világpolitikai helyzet alakult ki az orosz-ukrán háború kapcsán, és minden országnak, mely közel van a frontvonalhoz, szükséges hogy felkészüljön bármilyen fordulatra.

A CÖF-alapító azzal folytatta, hogy megszoktuk a békét, de mára megváltozott a helyzet. És ezért erős hadsereggel rendelkezni üzenet:

„a környékünkön lévő országoknak, melyeknek esetleg olyan gondolatai támadnának bizonyos válságos helyzetekben, hogy neadjisten Magyarországgal kapcsolatban megfogalmazzanak negatív gondolatokat és elképzeléseket. Nem kell a százéves történelmünkre visszautalnom gondolom ezzel kapcsolatban.”

Ezért az erősen felfegyverzett hadsereg egy elrettentő gondolat lehet a szomszédaink felé, mondta, és példaként Svájcot hozta fel Fricz, amely semlegességét többek között az erős hadseregének köszönheti.

Majd áttér arra, hogy miért is kellhet nekünk ez az erős hadsereg:

„Ebben a jelenlegi helyzetben alakulhatnak bárhogyan az események. És ha csak annyit mondunk, hogy Ukrajna egy bizonyos helyzetben például arra gondol, hogy Magyarország neki túlságosan sok gondot okoz, hogy a kárpátaljai magyarokkal gondjai vannak, gondoljunk most a munkácsi vár tetejéről a turulszobor levételére.

Tehát ha feszültebbé válik a helyzet, akkor Ukrajnában is

sok mindenre gondolhatnak

bizonyos vezetők a magyarokkal kapcsolatban. Tehát nem árt ez a felkészültség, elvontan, szimbolikusan sem, és abszolút konkrétan sem.”

A műsorvezető nem kérdezett vissza, hogy tényleg Ukrajnától félti-e Magyarországot, inkább arra terelte át a szót, hogy a 2010 előtti baloldali kormányok gyakorlatilag szétverték a hadsereget.

(via 444.hu)

Valódi Hírek