Nem csitul a vihar: Rácsok mögé küldené az ügyészség a drogbotrányba keveredett Herczeg Zoltánt

Herczeg Zoltán divattervezőt 2022 őszén kapcsolta le a hatóság.

Letöltendő börtönbüntetést kért a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség Herczeg Zoltánra.

Mi történt?

Mint ismert a drogbotrányba keveredett divattervezőt 2022-ben kapcsolták le a rendőrök. Rövidesen börtönbe került, onnan pedig házi őrizetbe.

A „kényszerpihenőt” nem töltötte henyéléssel, lakásfelújításba kezdett.

„A testvéremmel és a kedvesem testvérével vágtunk bele, festünk, tapétázunk, mindent átvariálunk, az egész lakás új, friss dizájnt kap. Mariann is segít, amiben tud, mos, pakol, főz”

– nyilatkozta tavaly júliusban.

Egy hónappal később lekerült a nyomkövető róla, ám az ügyészség fellebbezett.

„Megkeresésére tájékoztatjuk, hogy a kerületi ügyészség fellebbezést jelentett be a végzéssel szemben, a gyanúsítottak bűnügyi felügyeletének ismételt elrendelése érdekében.

A fellebbezés indokolásának lényege szerint, a 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekménnyel gyanúsított két férfi eljárásban való jelenlétének biztosítása, valamint a bizonyítás eredményes befejezése érdekében a kényszerintézkedés szükséges és indokolt”

– írta a Fővárosi Főügyészség Sajtóosztálya a Blikknek.

Kapcsolódó: Újabb méretes fordulat jött Herczeg Zoli szabadulása után

Szeptemberben arról érkezett hír, hogy az ügyben eljáró bíró elutasította az ügyészség fellebbezését, és véglegesen megszüntette mindkét gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

Januárban már arról írtunk, hogy a hatóság lezárta a nyomozást Herczeg Zoltán ügyében.

„A felgyorsult életem nem hiányzott, megmondom őszintén.

Kevés dolog szerethető abban, amit én átéltem, de az, hogy lelassul az idő, lelassul az élet, és tud az ember magáról gondolkodni, az nagyon hiányzik itt kint.

Bár megfogadtam, hogy megtartom azt a tempót, de lehetetlen. Egyrészt rosszul esik, hogy nem sikerült, másrészt szégyellem is magam, hogy ezt az ígéretemet nem tudtam betartani”

– fogalmazott az év elején a divatguru.

Mit mond az ügyészség?

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint egy 61 éves budapesti férfi többször is marihuánát adott el a barátjának (a divattervezőnek).

Az összesen átadott kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, ám nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát – részletezte a 24.hu.

Az információk szerint az ügyészség letöltendő börtönbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást kért a 61 éves férfira, ugyanakkor a kábítószerbirtoklással gyanúsított

Herczeget is a rácsok mögé küldené.

Utóbbi 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A lap kifejtette, hogy az ügyészségi gyakorlat szerint a

divatguru 3 éves középmérték alatti büntetést kaphat,

amennyiben az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, továbbá lemond a tárgyalás jogáról.

Valódi Hírek