Herczeg Zoltán vallott: Megrázó dolgok érték a börtönben a divattervezőt (+videó)

Hiányzik neki a cella magánya.

Herczeg Zoltánnak rendkívül döcögősen indult az új év: áprilistól kezdtek begyorsulni számára a dolgok, amikor kiszabadult a börtönből, majd augusztustól kezdve már túl gyors is lett számára minden, hiszen ekkor már szabadon mozoghatott, nyomkövető nélkül – mondta a pályamódosítást tervezgető divattervező a Reggeliben egy évértékelő beszélgetésen.

Mint ismert, a divatgurut 2022 októberében kapcsolta le a hatóság, a rendőrök kokaint és füvet is találtak nála. A lebukást követően rövidesen börtönbe, majd házi őrizetbe került. A „kényszerpihenőt” nem töltötte henyéléssel: lakásfelújításba kezdett.

„A felgyorsult életem nem hiányzott, megmondom őszintén.

Kevés dolog szerethető abban, amit én átéltem, de az, hogy lelassul az idő, lelassul az élet, és tud az ember magáról gondolkodni, az nagyon hiányzik itt kint. Bár megfogadtam, hogy megtartom azt a tempót, de lehetetlen. Egyrészt rosszul esik, hogy nem sikerült, másrészt szégyellem is magam, hogy ezt az ígéretemet nem tudtam betartani”

– mondta Herczeg Zoltán.

„Nemcsak visszacsöppensz abba a mókuskerékbe, amiből kiestél, hanem szeretnéd bepótolni azt, amit kihagytál. Ez egy természetes emberi reakció, és nem biztos, hogy tudunk az ösztöneinknek mindig megálljt parancsolni. Az ösztön azt mondja, »veszteséget szenvedtél, akkor most csináld újra, növekedj, fejlődj, gyarapodj«. Ezt általában anyagiakban értjük, és én anyagiakban is jelentős veszteséget könyvelhetek el, ezért van egy ösztön bennem, hogy csináljam még jobban, még gyorsabban. Így ellent mondok annak a fogadalomnak, amit tettem”

– tette hozzá.

Azt is mondta, ez az életmód szerinte

„pusztulásba viszi” az emberiséget.

Megjegyezte, sokat gondolkodik azon, vajon úgy él-e, hogy az hasznos legyen, és mindig rájön, hogy nagyon nem, sőt. Szerinte ezen úgy lehet változtatni, ha az ember a saját igényeinek gátat szab és csökkenti a fogyasztását. Mint mondta, a jövőben fenntarthatósággal szeretne foglalkozni. Herczeg a terveiről a közelmúltban számolt be részletesen.

Videó:

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2024/01/05/ez-kemeny-forduloponthoz-ert-a-drogbotranyba-keveredett-herczeg-zoltan-ugye

Valódi Hírek