Valami készül? „Meglepetésvendégekkel” tér vissza a képernyőkre Gulyás Gergely

Jön a Kormányinfó. Varga Mihály és Nagy István is ott lesznek Gulyás Gergely és Vitályos Eszter mellett.

Csütörtök délelőtt 11 órakor, közel két hónap kihagyás után kormányinfót tart Gulyás Gergely és az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter.

A kancelláriaminisztert megoperálták

Mint ismert, Gulyás gerincfájdalmak miatt műtéten esett át még februárban. Eleinte sem ő, sem a kabinet nem nyilatkozott a beavatkozás körülményeiről, ám a tárcavezető nemrég elárulta, hogy miért volt szükség az operációra.

A műtét jól sikerült, de újra kellett tanulnia járni, jelenleg bottal magabiztosan közlekedik és rehabilitációra jár. Gulyás saját bevallása szerint nyáron már futni és focizni szeretne, bízik a mihamarabbi felépülésben.

A tárcavezető korábban úgy nyilatkozott, hogy húsvét után visszatér a kabinet- és kormányülésekre. Múlt szerdán a Stratégiai Kabinet ülésén vett részt.

Kapcsolódó: Hirtelen felbukkant a gerincműtéten átesett Gulyás Gergely: Itt a furcsa fotó

Egy kormányülés ebédszünetében közölte Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter Vitályos Eszterrel, hogy Orbán Viktor szívesen látná őt kormányszóvivőként.

Mint ismert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese már le is mondott e pozíciójáról, hogy a miniszterelnök kérésének eleget tegyen. Vitályos ugyanakkor marad Pilis–Dunakanyar országgyűlési képviselője.

Kapcsolódó: Hivatalosan bejelentették, ki váltja a lemondott Szentkirályi Alexandrát

Szentkirályi Alexandra arra készül, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltje legyen a közelgő választásokon.

Mint írtuk, a főpolgármesterségért induló Szentkirályi Brüsszelből hoz kampányfőnököt. Hidvéghi Balázs a közösségi médiában jelentette be, hogy elfogadta a felkérést.

Hidvéghi nem tartozik az elsővonalas kormánypárti politikusok közé. Szentkirályi döntése arról árulkodik, hogy vesztes kampányra készül, és azt mutatja, a Fidesz inkább az EP-választásokra fókuszál.

Az új kormányszóvivőről

Vitályos Eszter, aki Kormányinfó keretein belül most mutatkozik majd be, 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatalának alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el. Később a Miniszterelnökségen tevékenykedett, majd 2013-ban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki.

2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős államtitkáraként dolgozott. Ezután az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte.

Az Országgyűlésbe 2021-ben került be, végül a 2022-es parlamenti választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben.

Miről szólhat a Kormányinfó?

Gulyás Gergely és Vitályos Eszter mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, valamint Nagy István agrárminiszter is jelen lesz az eseményen – részletezte az Index.

Mint ismert, a napokban a Pénzügyminisztérium falai között burjánzott korrupciós hálózattól hangosak a hírek.

2022 áprilisában közölte a tárca, hogy hivatali vesztegetés elfogadása és bűntette miatt, valamint más bűncselekmények miatt őrizetbe vették a Pénzügyminisztérium három pályázatkezelő munkatársát.

Később kiderült, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt indított nyomozást.

Az eljárásban 18 személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség, 7 gyanúsított őrizetét rendelte el és közülük 6 személy letartóztatásának elrendelését indítványozta.

A Nyugati Fényen részletesen írtunk a Varga Mihály tárcájánál kiépült korrupciós hálózatról.

Valódi Hírek