Máris csiripelni kezdett Orbánék új szóvivője: Nevetséges nyilatkozattal hívta fel magára a figyelmet Vitályos Eszter

Vitályos Eszter azt is elárulta, hogyan adták át neki a miniszterelnök kérését.

Egy kormányülés ebédszünetében közölte Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter Vitályos Eszterrel, hogy Orbán Viktor szívesen látná őt kormányszóvivőként.

Mint ismert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese már le is mondott e pozíciójáról, hogy a miniszterelnök kérésének eleget tegyen. Vitályos ugyanakkor marad Pilis–Dunakanyar országgyűlési képviselője.

Kapcsolódó: Hivatalosan bejelentették, ki váltja a lemondott Szentkirályi Alexandrát

Mi történt Szentkirályi Alexandrával?

Szentkirályi Alexandra arra készül, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltje legyen a közelgő választásokon. Őt korábbi információk szerint Kovács Zoltán váltotta volna a kormányszóvivői tisztségben, ám végül Csák embere lett a befutó.

Kapcsolódó: Micsoda „meglepetés”! Kiderült, ki váltja a frissen lemondott Szentkirályi Alexandrát

Mint írtuk, a főpolgármesterségért induló Szentkirályi Brüsszelből hoz kampányfőnököt. Hidvéghi Balázs a közösségi médiában jelentette be, hogy elfogadta a felkérést.

Hidvéghi nem tartozik az elsővonalas kormánypárti politikusok közé. Szentkirályi döntése arról árulkodik, hogy vesztes kampányra készül, és azt mutatja, a Fidesz inkább az EP-választásokra fókuszál.

Vitályos Eszterről

Vitályos 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatalának alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el. Később a Miniszterelnökségen tevékenykedett, majd 2013-ban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki.

2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős államtitkáraként dolgozott. Ezután az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte.

Az Országgyűlésbe 2021-ben került be, végül a 2022-es parlamenti választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben.

A „nagy beszélgetésről”

Ahogy a Magyar Nemzetnek adott friss interjújában mondta, a Csákkal való egyeztetés után rövidesen „nagy beszélgetést” folytatott Orbán Viktorral.

Megjegyezte, nem csupán a kormányszóvivői feladatokról ejtettek szót, hanem a választókerülete ügyei is terítékre kerültek.

A politikus végül rábólintott a kormányfő kérésére.

„Nem szoktam megijedni az új feladatoktól, ezért azt gondoltam, hogyha

miniszterelnök úr alkalmasnak talált erre a feladatra, akkor kutya kötelességem azt elvállalni”

– fogalmazott Vitályos Eszter, aki a hízelgésben máris felvette a versenyt tapasztaltabb kollégáival. Az új szóvivő egyébként már találkozott is a kormányinfókat levezénylő Gulyás Gergellyel, hogy az első közös kormányinfójukról egyeztessenek.

A kancelláriaminiszter a gerincproblémái miatt nemrég műtéten esett át, egyelőre lábadozik, de már munkába állt, és e hét csütörtökön újra kormányinfót tart.

Kapcsolódó: Eldőlt Gulyás Gergely sorsa: Kiderült, ki tartja a következő kormányinfót

A Dunakanyarban történtekről

Ahogy beszámoltunk róla, lakossági fórumot tartott Vitályos Eszter, Pilis–Dunakanyar országgyűlési képviselője a múlt héten.

Az eseményen Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetőjével tájékoztatta a lakosokat az ügyeleti rendszer miatti átszerveződésekről.

Rövidesen kiderült, hogy a nyári időszakra visszaköltözik az orvosi ügyelet Tahitótfalura. Erről a nem sajtónyilvános szentendrei fórumon esett szó.

A jelek szerint tehát a civilek tiltakozása nem volt hiábavaló, sőt, Pomáz polgármestere, Leidinger István szerint a tahitótfalui győzelem segíthet a pomázi ügyelet feltámasztásában is.

Kapcsolódó:

Győztek a civilek a Dunakanyarnál: Visszahőkölt a belügy az óriási ellenállást kiváltó tervétől

Valódi Hírek