Nem csitul a vihar: Orbán embere arcátlanul reagált David Pressman súlyos kritikájára

Áll a bál.

Mint megírtuk, David Pressman amerikai nagykövet a Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján a kormány legújabb plakátkampányával kapcsolatban úgy fogalmazott, „nem kell sárga csillagot tűzni ezekre a plakátokra ahhoz, hogy értsük a jelentésüket”.

„Magyarországon egyes tisztviselők szeretik azt a történetet elmesélni, hogy ebben az országban nem tolerálják az antiszemitizmust, hogy a zsidók ellen nem követnek el utcai merényleteket, tehát ebben az országban biztonságban vannak a zsidók”

– mondta az Egyesült Államok budapesti nagykövete, hozzátéve, „ugyanezek a tisztségviselők eközben egy másik történetet is elmesélnek. Hatalmas plakátokat helyeznek ki, amiken egy vigyorgó zsidó milliárdos látható azzal a szöveggel, hogy »ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén«”.

„Majd olyan plakátok is megjelennek, amelyeken ugyanez a zsidó milliárdos marionettbábukként mozgat politikusokat, vagy a legutóbb olyanok, amiken ennek az embernek a fia látható, amint meghúzódik az Európai Bizottság vezetője mögött”

– hívta fel a figyelmet David Pressman.

A nagykövet kijelentette:

az antiszemitizmust Magyarországon a kormány bátorítja,

ellentétben a hivatalosan hangoztatott zéró tolerancia elvével.

Beszámoltunk arról is, hogy Pressman kijelentéseire a blogján reagált Orbán Viktor kebelbarátja, a Fidesz alapító tagja, Bayer Zsolt is.

„Egy szemét, becstelen, nyomorult gazember vagy Pressman.

Takarodj haza, ott hazudozz tovább, te rohadék!”

– üzente David Pressman nagykövetnek a férfiklimaxot látványosan rosszul viselő kormánypárti publicista.

Az üzengetésbe most becsatlakozott Kovács Zoltán „nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért” felelős államtitkár, aki egy Orbántól kölcsönzött „szóviccel” válaszolt Presmman újabb kritikájára.

„»Présember« Úr a történelem szellemvasútján ül

és ez valahova az SZDSZ-es időkbe vitte vissza, mert ez akkor volt divatban”

– reagált Kovács a Bayer show című műsorban.

A kormánypárti HírTv beszámolójában azt írták, az államtitkár azt tanácsolta a műsorban az amerikai nagykövetnek, ha már antiszemitizmusról és zsidóellenes támadásokról beszél, akkor nézzen körül saját hazájában. Kovács azt magyarázta, hogy a Hamász október 7-ei támadása után az Egyesült Államok campusain vertek meg zsidókat.

Az államtitkár meglepődött, hogy a történtek után bárkinek is van arca Amerikából azt mondani, hogy Magyarországon probléma van az antiszemitizmussal. Ő úgy gondolja, a Magyarországon élő zsidók pontosan tudják, hogy ettől a magyar államtól 2010 óta olyan védelemre számíthatnak, amely „példamutató nemzetközi összehasonlításban”.

Felidézzük, Orbán Viktor még az évértékelőjén „poénkodott” a nagykövet nevével, miszerint, „az amerikaiak egy Présembert küldtek újabb nagykövetnek, hogy bármi áron, de préselje bele a magyarokat a háborúba”.

Kapcsolódó:

Bayer Zsolt olyan ordenáré, ocsmány dolgot üzent az amerikai nagykövetnek, hogy abból nemzetközi botrány lehet

 

Valódi Hírek