Orbán teljesen hülyének néz minket: A ped0filbotrányról hablatyolt az Országgyűlésben

Arató Gergely lebuktatta a miniszterelnököt.

Orbán Viktor megjelent az Országgyűlés hétfői ülésén: az azonnali kérdések órájában az ellenzéki képviselők kihasználták a lehetőséget, és a miniszterelnököt kérdezték.

A ped0filbotrányról

Arató Gergely azt szegezte Orbánnak, hogy

„két hónapja nem tudhatja meg a közvélemény, hogy

az ön emberei miért adtak kegyelmet Kónya Endrének„.

Miért védik tovább a fideszes ped0filhálózatot? Miért van az, hogy az ön emberei továbbra is azt gondolják, hogy büntetlenül megtehetnek mindent? Hogyan lesznek biztonságban a gyermekeinktől önöktől, a fideszes ped0filoktól? Mikor vállalja ebben az ügyben a felelősséget?

– kérdezte a Demokratikus Koalíció politikusa. Azt sem felejtette el megkérdezni, hogy Orbán mikor kér végre bocsánatot az áldozatoktól.

A miniszterelnök azt állította, hogy nem szólt bele a kegyelmi ügyekbe.

„Szeretném tájékoztatni a képviselő urat és a Tisztelt Házat is, hogy a kormány kegyelmi ügyekbe eddig sem szólt bele, és ezután sem kíván beleszólni,

a kegyelmi ügyek kizárólagosan a köztársasági elnök asszonyra, illetve elnök úrra tartoznak.

Novák Katalin kegyelmet adott egy olyan ügyben, amelyben nem kellett volna, tekintettel arra, hogy a ped0filoknak és a ped0filokat segítő személyeknek börtönben van a helyük”

– állította.

Ez meglehetősen

nehezen hihető annak fényében, hogy a szálak Orbán öccséig értek.

Orbán Viktor öccséig érnek a szálak

Mint megírtuk: Kónya Endre jó kapcsolatban volt a helyi fideszesekkel is, például Kozmann György akkori helyettes államtitkárral. Gyerekeit gyakorta vitte a a Puskás Ferenc Akadémia rendezvényeire is, egy ilyen alkalommal közös fotó is készült róla Simicskó István sportpolitikáért felelős államtitkárral. A gyermekotthonban 2015-től birkózó edzéseket is tartottak, ezeken a NIKÉ Sportegyesület segédkezett, amelynek

alapítója Orbán Viktor miniszterelnök öccse, ifj. Orbán Győző.

Kónya Endre tudott volt főnöke, V. János ped0fil bűncselekményeiről, ugyanis maga írta meg a hamis vallomást az egyik kiskorú nevében.

Arató nem is hagyta szó nélkül Orbán válaszát. Mint mondta tudják, hogy a Budaházy-ügyben a kormány konzultált kegyelmi kérdésben.

„Ön azt akarja elhitetni ezzel az országgal, hogy a cocák tápjától a disznóvágás módján keresztül mindenben ön a kompetens, és higgyük el, hogy

egy ilyen súlyú ügyben az ön által kinevezett emberek ön nélkül döntöttek, ugyan már”

– tette hozzá.

A köztársasági elnök hazugsága is terítéken

A DK politikusa végül megemlítette, hogy az új köztársasági elnök hazugságba keveredett a „nyilasbarát antiszemita rokonaival” kapcsolatban. Az ülésvezető ezután azt mondta Arató Gergelynek:

„Szégyellhetné magát és kérjen a köztársasági elnök úrtól bocsánatot”.

Mint ismert, a frissen államfővé választott Sulyok Tamás apjáról megdöbbentő információk derültek ki március elején. A köztársasági elnök egy tavalyi interjújában arról beszélt, hogy Sulyok Lászlót 1946-ban, távollétében halálra ítélte a népbíróság.

Március közepén azonban kiderült, hogy másképp történtek a dolgok. A köztársasági elnök édesapja, Sulyok László 1944-ben, pár nappal azután, hogy Székesfehérvár zsidó származású lakosait összegyűjtötték és elhurcolták, kérelemmel fordult a város polgármesteréhez.

A Magyar Nemzeti Szocialista Párt szervezete nevében (amelynek megyei vezetője volt)

az elhurcolt zsidók vagyonából értékes ingatlant, majd berendezési tárgyakat igényelt.

Valódi Hírek