Bődületes balhé Felcsúton: Perdöntő bizonyíték került elő a ped0filsegítő Kónya Endréről (+fotók)

Tovább dagad a botrány.

Brutális bizonyíték került elő ped0filügyben

Újabb megdöbbentő információk kerültek nyilvánosságra a kegyelmi botrányban. Kiderült ugyanis, hogy Kónya Endre 2017-ben – egy évvel a bicskei gyermekotthon ped0fil igazgatójának,Vásárhelyi János ügyének kirobbanása után is – részt vett a Puskás Akadémia RealTanoda programjának karácsonyi rendezvényein. Mindezt fényképek is alátámasztják.

A ped0fil bűnsegéd K. Endre több ünnepélyes RealTanoda évzárón is részt vett, többek között 2017 decemberében is, amikor mellesleg már nyomozás is folyt ellene – hívta fel a figyelmet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

Fotó forrása: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Emlékeztettek: még 2011. április 1-jén írták alá Felcsúton a Puskás Akadémia és a Real Madrid együttműködéséről szóló dokumentumot. Az eseményen részt vett Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc és Emilio Butragueno, a klub egykori focistája, a Real Madrid Alapítvány vezetője is.

Ez a rendezvény volt a Real Madrid Alapítvány hátrányos helyzetű gyerekek sportolását segítő, első kelet-európai együttműködése. Azt írták, a program a RealTanoda nevet kapta, amelyet kezdetben három helyi általános iskola és a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon növendékeinek részvételével indították.

Mészáros Lőrinc is ott volt

Fotó forrása: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Minél több gyereket akartak „megnyerni”

Csányi Sándor, a rendezvényen résztvevő MLSZ-elnök akkor úgy fogalmazott:

„Fontos a Real Tanoda. Már egy ideje foglalkozom a roma gyerekek felzárkóztatásával. Dolgozunk a jövőért, az ovis programtól kezdve több kezdeményezés segíti, hogy minél több gyereket nyerjünk meg a sportágnak. Ilyen a szeptemberi kezdés is.”

Bejelentést tettek V. János ügyeiről

2011. szeptember 13-án megtartották az első edzést is a Puskás Akadémián az említett intézmények és a Real Madrid képviselőinek részvételével. Az eseményen a bicskei gyermekotthon lakói is jelen voltak. Ezzel az eseménnyel szinte egy időben tett bejelentést a bicskei gyermekotthon két munkatársa a Fővárosi Önkormányzatnál V. János miatt.

Jelezték, a bejelentésről 2011. szeptember 21-én jegyzőkönyvet vett fel Csókay László, a Főpolgármesteri Hivatal Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztályának osztályvezetője, szeptember 29-én Csomós Miklós akkori főpolgármester-helyettes pedig bejelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon.

Fotó forrása: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

A nyomozást megszüntették

Majd egy hónappal később, 2011. október 28-án a Puskás Akadémia küldöttsége Madridban tárgyalt, ahol áttekintették a RealTanoda addigi tevékenységét. 2012. február 20-án Nemcsák Károly színigazgató fogadta a József Attila Színházban a RealTanoda projektvezetőjét, Szilágyi Lászlót és a bicskei Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon vezetőit,

valamint V. János igazgatót és K. Endre igazgatóhelyettest.

Felidézték azt is, hogy a rendőrség a V. János elleni nyomozást 2012. június 18-án megszüntette, mivel – indokolták – szerintük „nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem volt eredmény várható”.

A RealTanoda 2012. szeptember 25-én évadnyitó meetinget tartott, az eseményről fotók is készültek, amelyeken V. János is látható. A ped0fil igazgató ellen

ekkor már nem folyt nyomozás.

2012 októberében készült el az ombudsmani vizsgálatról szóló jelentés, amely rendkívül súlyos hiányosságokat állapított meg.

Simicskó István is ott volt

Megjegyezték, a 2012. december 19-én megtartott ünnepélyes RealTanoda-évzárót Simicskó István sportpolitikáért felelős államtitkár is meglátogatta, ám a közzétett fotókon és az eseményről beszámoló cikkben már nem szerepel V. János: váratlanul eltűnt a Real Madrid alapítványával folytatott együttműködésből is, a bicskei gyermekotthont ezután K. Endre nélküle képviselte a RealTanodában.

Fotó forrása: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

K. Endre a RealTanoda 2017-es karácsonyi rendezvényén is részt vett, több mint egy évvel a ped0filügy kirobbanása után, amikor már nem dolgozott a gyermekotthonban. Ugyanakkor név szerint akkor már sehol sem említették.

Az üggyel kapcsolatban a párt a Real Madrid Alapítványhoz fordult kérdéseikkel.

Fotó forrása: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

(ketfarkukutya.mkkp.party nyomán)

Valódi Hírek