Kiderült, ki lehet az ellenzék közös polgármesterjelöltje Miskolcon, miután bejelentette a visszavonulását a jelenlegi városvezető

Neves személyiség indítására készül az ellenzék.

Nem indul újra a választásokon Veres Pál, Miskolc 5 évvel ezelőtt összellenzéki támogatással megválasztott polgármestere. Erről maga a politikus számolt be a minap a közösségi oldalán szerdán.

Saját bevallása szerint mozgalmas évek állnak mögötte. Ám mint írta, itt az ideje, hogy családja és egészsége vegye át az első helyet az életében.

Hangsúlyozta, hogy a miskolciak a mandátuma lejárta után is számíthatnak rá mindenben.

Megvan az ellenzék új jelöltje?

A Népszava információi szerint a 66 éves, miskolci születésű

Barkai László gyermekgyógyász lesz az ellenzék közös jelöltje Miskolcon.

Az egyetemi tanárként is tevékenykedő Barkai évekig vezette a miskolci Gyermekegészségügyi Központot, 2018-ban kezdett oktatni a kassai Gyermekgyógyászati Klinikán.

A lap forrása szerint Barkai azért esélyes, mert nem politikus, így az ellenzéki oldalon szélesebb körben fogadhatják majd el jelöltként. Várhatóan még a hétvége előtt kiderül, hogy valóban ő lesz-e az ellenzék polgármesterjelöltje Miskolcon, vagy sem.

A Fidesz-KDNP nem állított saját jelöltet, ehelyett támogatja a Pont Mi Lokálpatrióták Egyesület jelöltjét, Tóth-Szántai Józsefet.

(Veres Pál/Facebook)

Valódi Hírek