Botrányos: Penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj miatt költözésre kényszerült lakónak (+videó)

Több családnak is el kell hagynia az otthonát a mini-Dubaj miatt.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, költöznie kell a Máté családnak is a kormány mini-Dubajként elhíresült projektje miatt.

Mátéék 30 éve költöztek a zuglói Tatai út környékére. Évekig gyűjtöttek, saját pénzükből kezdték felújítani az ingatlant, amelyet most hátra kell hagyniuk.

A telep 24 szolgálati lakásának többségében a MÁV jelenlegi és volt dolgozói élnek. A vasúttársaság korábban azt közölte az RTL Híradóval, hogy a lehetőségeikhez mérten próbálnak segíteni a bérlőknek bérlemény-csereajánlatok felajánlásával.

Kapcsolódó: Lesújtott Lázár János szablyája: Pakolhatnak a családok, menniük kell a mini-Dubaj miatt

Penészesek a falak, a tető borzalmas állapotban van

Máté Péter a minap a híradónak mutatta meg a cserelakást, amelyet a MÁV ajánlott neki. A férfi szerint azonban az ingatlan nagyon rossz állapotban van,

a falak penészesek, a tető is javításra szorul.

„Én úgy gondolom, ez nem egy olyan alternatíva, ahova az ember oda tudna költözni”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy nem fogadta el a cserelakást.

Mint mondta, talált egy másik épületet, ami alkalmas lenne lakhatásra. Megkérdezte, hogy a szóban forgó ingatlan szóba jöhet-e, mint cserelakás, de közölték vele, hogy erről a felsőbb vezetés dönt. Azóta hetek teltek el.

A MÁV arról tájékoztatta a híradót, hogy a 27 bérlőből 4 elfogadta a felajánlott cserelakásokat, ám jelenleg az összes kiürítési eljárást felfüggesztették. Megjegyezték, hogy

a csereingatlanokat a lakók életkörülményeit, valamint személyes igényeit figyelembe véve ajánlják fel a továbbiakban.

A mini-Dubajról

Ahogy januárban beszámoltunk róla, a kormányzat nyilvánosságra hozta annak a nemzetközi megállapodásnak a tervezetét, amely alapján az Egyesült Arab Emírségekből érkező befektető felépítheti a Rákosrendezőre tervezett mini-Dubajt.

Megkezdődtek az előkészületek

Február közepén érkezett a hír, hogy megkezdődött a rákosrendezői terület előkészítése. Jogi értesítést kaptak a bérlők és a jogcím nélküli területhasználók. Erről a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium számolt be körülbelül egy hónapja.

Kapcsolódó: Lázár Jánosék beindultak: Csomagolhat a lakosság, súlyos lépéseket tesz a minisztérium

Megállapodtak

Megállapodás született Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek között a gazdasági együttműködésről, amelynek keretében 5 milliárd eurós óriásberuházással új városrész épülhet a Rákosrendező vasútállomás környékén – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter március 13-án.

A tárcavezető hozzátette, hogy a megállapodás keretet ad az Eagle Hills ingatlanfejlesztő óriásvállalat komplex fejlesztési tervének a Rákosrendező pályaudvar környékén.

Lázár János a múlt héten közölte, hogy a kormány március 28-án az Országgyűlés elé terjesztette az államközi szerződéstervezetet.

Kapcsolódó: Nyélbe ütötték a boltot az arabokkal Lázárék, megépül a mini-Dubaj Rákosrendezőn

(rtl.hu/Nyugati Fény nyomán)

Valódi Hírek