Lesújtott Lázár János szablyája: Pakolhatnak a családok, menniük kell a mini-Dubaj miatt (+videó)

Lázár János tárcája még februárban közölte, hogy elkezdődtek a beruházás előkészületei.

Mint írtuk, a kormányzat nyilvánosságra hozta annak a nemzetközi megállapodásnak a tervezetét, amely alapján az Egyesült Arab Emírségekből érkező befektető felépítheti a Rákosrendezőre tervezett mini-Dubajt.

Orbán Viktorék szinte felmondhatatlan gazdasági együttműködést kötöttek a beruházóval. A kivitelezésért felelős vállalat a hírek szerint a Burdzs Kalifát is részben megálmodó, annak építését lebonyolító Mohamed Alabbar.

Lázár János bejelentést tett

Február közepén számoltunk be arról, megkezdődött a rákosrendezői terület előkészítése. Jogi értesítést kaptak a bérlők és a jogcím nélküli területhasználók. Erről maga a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium számolt be alig egy hónapja.

Kapcsolódó: Lázár Jánosék beindultak: Csomagolhat a lakosság, súlyos lépéseket tesz a minisztérium

Mennie kell a Máté családnak is, akik 30 éve költöztek a zuglói Tatai út környékére. Évekig gyűjtöttek, saját pénzükből kezdték felújítani az ingatlant, amelyet most hátra kell hagyniuk az Orbán-kormány beruházása miatt – tudta meg az RTL Híradója.

A telep 24 szolgálati lakásának többségében a MÁV jelenlegi és volt dolgozói élnek.

A felmondólevél szerint a Máté családnak 30 napja van kiköltözni, különben polgári peres eljárás indul ellenük, ráadásul a procedúra költségeit is nekik kellene fizetni.

Másoknak ezek csak kövek, falak, nekünk az otthonunk – fogalmazott a családfő.

A híradó megkereste a MÁV-ot, arról érdeklődtek, hogy a vasúttársaság méltányosnak tartja-e a 30 napos kiköltözési határidőt.

Mint közölték, a lehetőségeikhez mérten próbálnak segíteni a bérlőknek bérlemény-csereajánlatok felajánlásával.

(rtl.hu nyomán)

Valódi Hírek