Valami baj van? Úgy tűnik, Orbánék meggondolták magukat Szentkirályi Alexandra utódjáról

Ez több mint furcsa!

Újabb név került elő a főpolgármester-jelöltté avanzsált politikus lehetséges utódlása kapcsán

Beszámoltunk róla, hogy egybehangzó értesülések szerint Kovács Zoltán kormányszóvivővé jelölését készítette elő a magyar kabinet. A csütörtök azonban hozott egy kisebb meglepetést. A hang.hu úgy értesült, hogy Vitályos Eszter, a Fidesz országgyűlési képviselője, egyben Csák János kulturális és innovációs miniszter helyettese lehet az új kormányszóvivő.

A posztot eddig Szentkirályi Alexandra töltötte be, ő állt ott rendszeresen Gulyás Gergely mellett a kormányinfókon. Mint ismert, a Fidesz–KDNP szövetség Szentkirályi Alexandrát jelöli a főpolgármesteri pozícióra. A kormányszóvivőként ismertté vált politikus bejelentette lemondását a jelenlegi tisztségéről, így március 15-én megüresedett a pozíciója.

Ráadásul Gulyás Gergelyről kiderült, hogy gerincműtéten esett át. A kancelláriaminiszter a napokban adott interjút arról, hogy mi történt vele a februári kórházba vonulása óta.

Mint elárulta, komoly fájdalmai voltak a műtétet megelőző napokban, de ezen kívül semmi olyan előzmény nem történt, ami beavatkozást igényelt volna. A műtét mindenesetre jól sikerült, de

utána újra kellett tanulnia járni

– részletezte.

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a Szentkirályi Alexandra utódjáról szóló értesülést

A portál kereste Vitályos Esztert, de nem érte el, egyik kollégája telefonon annyit mondott, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja az értesülést, illetve

„amennyiben lesz ilyen döntés, azt nyilvánosságra fogjuk hozni”.

Vitályos 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el. Később a Miniszterelnökségen dolgozott, majd pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki.

2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt. Ezután az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte. Az Országgyűlésbe 2021-ben került be L. Simon László parlamenti helyére. Végül a 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben.

Valódi Hírek