Mi folyik itt? Elképesztő, mivel gyanúsítja az ügyészség Iványi Gábort

Az Iványi Gábor vezette testvérközösséget hosszú ideje vegzálja Orbán Viktor kormánya.

Hatóság elleni erőszakkal (sic!)

gyanúsítja a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Iványi Gábort. Erről a lelkész számolt be a Népszavának, miután szerdán idézését kapott hatóságtól.

Gyanúsítottként idézték be Iványi Gábor lelkészt

Ahogy a minap beszámoltunk róla, gyanúsítottként idézte be a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezető lelkészét.

Iványinak csütörtökön kellett megjelennie a hatóság előtt. A héten tanúként további tíz vezető munkatársát idézte be a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának Központi Nyomozó Főosztálya, másoknál adóellenőri vizsgálatot tartanak – írta szerdai közleményében a MET.

Iványi csütörtökön megosztotta, egy két évvel korábbi, 2022 februárjában tartott, előre be nem jelentett NAV-ellenőrzés kapcsán idézték be,

a gyanú szerint ugyanis a razzia során hatóság elleni erőszak történt.

A lelkész alaptalannak tartja a gyanúsítást, vallomást nem tett az ügyben.

Amikor Iványi elhagyta a vádhatóság épületét, szimpatizánsai transzparenst tettek ki, amelyen ez állt:

„Holnap már keresztrefeszítés is lesz?”

Letartóztatták a bizalmasát

Ónodi István lelkészt február 20-án, kedden reggel a NAV nyomozói bilincsben vitték el. Az esetről Iványi Gábor közleményt adott ki, amelyben azt írta, Ónodinak nem engedték az intézkedő nyomozók, hogy telefonáljon, és el is vették tőle a készülékét, ráadásul nem adtak át neki semmilyen, a házkutatásról és az eljárás okairól szóló hatósági dokumentumot.

A lelkész akkor közölte, Ónodinak azt mondták, nem vádolják, egyelőre „csak” nyomozás folyik. A NAV munkatársai még annyit elárultak, hogy „gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás„.

Másnap a Békés Vármegyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatását. Március 23-án viszont már arról érkezett hír, hogy megszüntette a Gyulai Törvényszék Ónodi István letartóztatását.

Kapcsolódó:

Iványi Gábor: Orbán Viktornak távoznia kell a hatalomból. Ha ez nem megy, akkor segítünk neki! (+videó)

Valódi Hírek