Mi folyik itt? Gyanúsítottként idézte be az ügyészség Iványi Gábort

Az egyházat régóta vegzálják Orbánék. Iványi Gábor lelkésznek csütörtökön kell megjelennie a hatóság előtt.

Gyanúsítottként idézte be a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Iványi Gábort. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezető lelkészének csütörtökön kell megjelennie a hatóság előtt. A héten tanúként további tíz vezető munkatársát idézte be a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának Központi Nyomozó Főosztálya, másoknál adóellenőri vizsgálatot tartanak – írta közleményében a MET.

A Kúria nemrég jóváhagyta az ügyészség indítványát, és visszavonta a MET bejegyzett egyházi státuszát. A Magyar Evangéliumi Testvérközösség panaszt nyújtott be az Alkotmánybírósághoz, határozat azonban még nem született – részletezték szerdán a Facebookon.

Az összehangolt hatósági vizsgálatsorozat, illetve a 13 éve tartó

diszkriminatív kormányzati intézkedések az egyházüldözés gyanúját keltik.

A MET minden lehetséges eszközzel küzd intézményei működtetéséért és megtartásáért, tárgyalásra és megegyezésre törekszik az illetékes állami intézményekkel – hangsúlyozták friss közleményükben.

Gőzerővel mentek neki Iványi Gábor egyházának

Beszámoltunk arról, hogy február 20-án reggel 6 órakor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emberei háromórás

házkutatás után bilincsben vitték el Békéscsabára Ónodi István lelkészt,

a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség gazdasági hivatalának vezetőjét.

A történtekről Iványi Gábor, a közösség vezetője írt a Facebookon. Mint megosztotta, Ónodi nem telefonálhatott az eljárás során és utána sem. A NAV a házkutatásról, valamint az eljárás okáról nem hagyott hátra hivatalos dokumentumot. A hivatal annyit közölt, hogy nincs vád, viszont nyomozás folyik.

Később Ónodi feleségének azt mondták, „gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja” miatt zajlik az eljárás.

Végül március végén megszüntette a Gyulai Törvényszék az Iványi Gábor-féle Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) gazdasági igazgatójának, Ónodi István lelkésznek a letartóztatását. Hozzátették, Ónodi István szabadlábon védekezhet,

azonban Budapest területét nem hagyhatja el.

(Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek