Kommandósokkal az oldalán a tárgyalóteremben kötött ki a bírót kávéval leöntő ifjabb Portik Tamás

Ifjabb Portik Tamás ügyében még szerdán ítélet születhet.

Szerdán állt a bíróság elé ifjabb Portik Tamás. Mint emlékezetes, a férfi januárban támadt rá az apja ügyét tárgyaló bíróra a Fővárosi Bíróságon.

Az ifjabb Portik Póta Péter arcába kávét öntött.

A történtek után letartóztatták, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják.

A Fenyő-gyiłkosság

Fenyő Jánost 1998. február 11-én gyiłkolták meg a Margit körúton, miközben a Mercedesében várakozott a piros lámpánál. A merénylő egy hangtompítóval felszerelt f€gyverrel lőtte le a médiavállalkozót, aki még a mentők kiérkezése előtt meghalt.

A nyomozást először 2002-ben zárták le, majd újra megnyitották, miután előkerült Fenyő pszichológusának, Perczel Tamásnak a vallomása, amelyet videóra vettek. Perczel ebben azt mondta: Gyárfás Tamás és Fenyő ellenségek voltak, és a Nap-kelte című műsor vetítési jogaiért v*rre menő küzdelmet folytattak.

Portik Tamás életfogytiglanit kapott

Életfogytig tartó börtönbüntetést kapott Portik Tamás, amiért 1998-ban felbérelte Jozef Roháčot Fenyő meggyiłkolására. Gyárfás Tamást 7 év börtönbüntetésre ítélték 2024 februárjában.

Roháčot mellesleg 2011-ben gyanúsították meg a gyiłkossággal, miután a helyszínen megtalálták a DNS-ét egy baseballsapkán. Őt 2017-ben ítélték életfogytiglanra a Fenyő-gyiłkosság és az Aranykéz utcai r0bbantás miatt.

Gyárfás Tamás az értesülések szerint megrendült az ítélettől, elmondása szerint még soha nem érte ekkora tragédia. Fellebbezett az ítélet ellen.

Kapcsolódó: Váratlanul felbukkant az élő műsorban a börtönre ítélt Gyárfás Tamás

Letartóztatták az ifjabb Portikot

A kávés incidens után elrendelték a férfi 30 napos letartóztatását, amelyet egy hónappal később 90 nappal meghosszabbítottak. Portik fia így június 1-jéig nem kerülhet szabadlábra – részletezte a történteket a Blikk.

Az értesülések szerint kész vallomást tenni, így még szerdán ítélet születhet az ügyben. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a férfi már korábban is próbált kapcsolatba lépni a bíróval, ám ezek a kísérletek kudarcba fulladtak.

Ifjabb Portik Tamást bilincsben vezették elő, három kommandós kísérte

szerdán a tárgyalóterembe, ahol a bírót tanúként hallgatják meg a történtek kapcsán.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek