Váratlan bejelentés: Megszólalt az ítélet után Gyárfás Tamás

Az ítélet ellen Portik és Gyárfás Tamás is fellebbezett.

Megírtuk, hogy életfogytig tartó börtönbüntetést kapott Portik Tamás, amiért felbérelte 1998-ban felbérelte Jozef Roháčot, hogy gylkolja meg Fenyő János médiamogult. Gyárfás Tamást 7 év börtönbüntetésre ítélték.

Fenyő Jánost 1998. február 11-én gylkolták meg a Margit körúton, miközben a Mercedesében várakozott a piros lámpánál. A merénylő egy hangtompítóval felszerelt f€gyverrel lőtte le Fenyőt, aki még a mentők kiérkezése előtt meghalt.

A nyomozást először 2002-ben zárták le, majd újra megnyitották, miután előkerült Fenyő pszichológusának, Perczel Tamásnak a vallomása, amelyet videóra vettek. Perczel ebben azt mondta: Gyárfás és Fenyő ellenségek voltak, és a Nap-kelte című műsor vetítési jogaiért v*rre menő küzdelmet folytattak.

Nem tartóztatták le Gyárfás Tamást

A Telex most azt írta, Gyárfás Tamást nem tartóztatták le a per elsőfokú ítélethirdetésén, amelyen három fellebbezés is született. Az ügyészség fellebbezett azért, hogy Gyárfás Tamásra súlyosbítást kérjen, illetve azt, hogy bűnsegéd helyett felbujtóként ítéljék el az úszószövetség volt elnökét. Az ügyész Portik Tamás esetében pedig azt kérte, hogy a most kiszabott ítélet helyett, – amely szerint Portik legkorábban 20 év elteltével szabadulhatna – a maximálisan kiszabható büntetést szabják ki rá.

Az ítélet ellen Portik és Gyárfás is fellebbezett.

„Az ítélet minden tekintetben megalapozatlan, tényként fogad el valótlanságokat, téves megállapításokat, helytelen logikai következtetéseket tartalmaz. Tekintettel arra, hogy

nem követtem el bűncselekményt, az ítéletet megfellebbezzük”

– mondta Gyárfás Tamás az ítélet kihirdetése után.

Az ügyész kérte Gyárfás letartóztatását, mert szerinte fennáll a szökés veszélye. Gyárfás azt mondta, ezt nem tervezi, a bíróságtól kérte, hogy szabadlábon védekezhessen. A bíróság végül úgy döntött, a házi őrizet is szükségtelen „egy ilyen jellemű vádlottal szemben”. Előadták, hogy Gyárfás eddig sem szökött meg, pedig „a kapcsolatrendszere” és „a pénze is meglett volna hozzá”.

Gyárfás összetört

Úgy tudni, az ítélet kihirdetése után Gyárfás Tamás megrendült. A Népszavának azt mondta, sosem érte még ekkora tragédia.

„Életemben ilyen csapás még nem ért, és a végén még hálásnak is kellett lennem”

mondta a lapnak Gyárfás.

Január végén, a Fenyő-ügy tárgyalásának legutóbbi fordulóján arról számoltunk be: Portik Tamás állította, manipuláltak a bizonyítékként tálalt hangfelvételek. Azt is mondta: a vád fő bizonyítékai nem szerepeltek az okiratokban.

Valódi Hírek