Hajsza Budapesten: Hatalmas autós üldözés volt éjjel a VIII. kerületben

Autós üldözés volt vasárnap éjjel a fővárosban.

A VIII. kerületben, a Rákóczi úton akarták leinteni egy autóst, aki a rendőri jelzés ellenére nem állt meg. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a szóban forgó járművet az esti órákban akarták ellenőrizni a hatóság emberei.

Az egyenruhások a nyomába eredtek,

az üldözéshez összesen 6 rendőri egység csatlakozott.

A járművet rövidesen sikerült megállítani, személyi sérülés nem történt – részletezte a 24.hu.

A hatóság embereinek ugyanakkor nem volt egyszerű feladatuk. A sofőrt nagy nehezen kiszedték a járműből, a földre teperték, majd megbilincselték – írta a Mediahu.

A rendőség mintavételre előállította a 39 éves férfit, a történteket vizsgálják.

Razzia volt Budapesten

A hatóság március 22-én, pénteken estétől másnap hajnalig komplex bűnügyi és rendészeti akciót szervezett a főváros V., VI. és VII. kerületében.

A razzián részt vettek

  • a Készenléti Rendőrség,
  • a Polgárőrség,
  • a Nemzeti Adó- és Vámhivatal,
  • a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság,
  • Budapest Főváros Kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztálya és Munkaügyi Hatósága,
  • a Budapesti Közlekedési Központ,
  • a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság,
  • illetve a Belváros–Lipótváros Önkormányzat és Közterületfelügyelet

munkatársai.

Az akció fő célja a bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint a közlekedőkre veszélyt járművezetők kiszűrése volt – tájékoztattak a police.hu-n.

A hatóságok munkatársai a belváros forgalmas közterületeire és a szórakozóhelyek környékére koncentráltak, de ellenőriztek egy belvárosi szórakozóhelyet is.

563 embert igazoltattak, elfogtak és előállítottak 13 embert, köztük garázdaságok elkövetőit, ittas és engedély nélkül vezetőt, valamint szabálysértés miatt körözött személyeket – részletezték.

411 gépkocsit, köztük 106 taxit ellenőriztek. Utóbbiaknál a BKK taxiellenőrei 11 jegyzőkönyvet vettek fel drosztengedély hiánya, eltérő tarifa, fix viteldíj alkalmazása és egyéb, taxirendeletben foglalt szabályszegések miatt – ismertette a rendőrség.

Az egyik sofőrnek korábban be nem fizetett bírságát már elzárásra módosították. Őt a rendőrök előállították, majd a férfi befizette a bírságot – részletezték.

Az egyenruhások 177 alkoholszondát alkalmaztak, amely egy esetben jelzett ittasságot – az autó vezetőjét előállították, és eljárást indítottak ellene.

Közlekedési jogsértések miatt 5 szabálysértési feljelentést tettek, 13 esetben bírságot szabtak ki. A közlekedési hatóság szakemberei 10 rossz állapotú járművet soron kívül műszaki vizsgára rendeltek, engedély nélküli átalakítás miatt 3-nak elvették a forgalmi engedélyét – tájékoztattak.

A rendőrök kiemelten kezelték a helyben lakókat zavaró közterületi alkoholfogyasztást, emiatt 15 alkalommal intézkedtek – derült ki a közleményből.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek