Orbitális balhé tört ki: Lázár János nagyon durva hadüzenetet küldött a SPAR-nak

Lázár János megküldte a hadüzenetet a SPAR-nak.

Lázár János nyílt hadüzenetet küldött a SPAR Magyarország Kft.-nek egy csütörtöki építőipari konferencián. Az építési és közlekedési miniszter azt mondta, hogy a kormány nem tűri a fenyegetéseket a SPAR-tól, amely a „korrumpált osztrák sajtón keresztül” üzent a kormánynak – írta meg az mfor.hu.

„Most, hogy az osztrák fűszeres-közértes, a SPAR így viselkedett, felvetettem a kormányban, hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, s

inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül”

– mondta.

Durva üzenet

Lázár később finomított, és a szokásos propagandaszöveget vette elő, miszerint nem kiszorítani akarja az osztrák céget és általában a külföldi multikat, hanem rászorítani őket arra, hogy

„tiszteljék az itteni embereket, fogyasztókat, a kormányt, az országot, ahol óriási extraprofitot termelnek.”

A SPAR és a multik elleni kirohanást az ismert kormányzati szuverenitásvédelmi szólamokkal vezette fel. Úgy fogalmazott, hogy a gazdasági szuverenitás megteremtése nélkül nincs politikai szuverenitás.

„Nem a tőkével van a problémánk, hanem azzal, hogy

a multik beavatkoznak, leuralják az országot

és extraprofitot termelnek, amit kivisznek”

– tette hozzá.

A SPAR kimenekíti a vagyonát

Mint azt a Nyugati Fényen is írtuk, a holland tulajdonú SPARüzletlánc osztrák leányvállalata – amely a magyar üzleteket tulajdonolja – átalakította működését, hogy Svájcba menekíthesse magyarországi vagyonát. A cég közölte:

ezzel védekeznek az ellen, hogy Orbán Viktor oligarchái rátegyék a kezüket

a magyar piacon második legerősebb élelmiszer-kereskedelmi cégre.

Beszámoltunk arról is, hogy Nagy Mártonék szerint a SPAR Magyarország Kft. működése nem hatékony, mivel a cég a piaci versenytársaihoz képest magasabb költségszerkezettel rendelkezik, emellett a piaci és az árversenyben is alulmarad.

Az üzletlánc

„ahelyett, hogy hatékonyságát és versenyképességét megerősítő lépéseket tenne, továbbá beszállna a piaci árversenybe, kétségbeesésében alaptalan álhíreket terjeszt”

– fogalmazott a minisztérium.

A közelmúltban az osztrák SPAR-üzletlánc bepanaszolta a magyar kormányt az Európai Uniónál a különadó miatt. A vállalat felszólította a közösséget, hogy haladéktalanul avatkozzon be az ügybe.

Valódi Hírek