Érik az újabb gigabotrány: Orbán új nemzetbiztonsági főtanácsadója, Biró Marcell neve bűnügyben került elő

Ég a talaj Rogán Antal alatt.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő Facebook-oldalán írt arról, hogy Orbán nemrég kinevezett nemzetbiztonsági főtanácsadója, Biró Marcell a SchadlVölner-ügy aktáiban is szerepel. Mégpedig a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antallal kapcsolatban.

A képviselő leírta, hogy a Schadl–Völner-ügy elsőrendű vádlottja, R. Róbert már akkor tudta Rogán Antaltól Biró Marcell nevét, amikor még létre sem hozták a hivatalt, amelynek az élére kinevezték.

Hadházy Ákos bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Csak szólok, hogy a miniszterelnök vadiúj »NEMZETBIZTONSÁGI FŐTANÁCSADÓJA«,

Bíró Marcell is NYAKIG BENNE VOLT A ROGÁN–VÖLNER–SCHADL ÜGYBEN!

(És ez persze Rogán érintettségére is újabb bizonyíték.)

A sok botrány között talán elsikkadt, hogy a héten a titkosszolgálatokért felelős miniszterelnöki főtanácsadóvá nevezték ki a furcsa nevű, de annál sötétebb »Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának« eddigi vezetőjét.

Korábban írtam róla, hogy

ez az ember is szerepel a Schadl-ügy aktáiban,

mégpedig nem csak egy sima, vádlotti vallomás részeként. Az egyik vádlott ugyanis BIZONYÍTÉKOT IS MUTATOTT AZ ÜGYÉSZNEK arra, hogy az ügy elsőrendű vádlottja, R. Róbert ROGÁNTÓL MÁR AKKOR ISMERTE BÍRÓ MARCELL NEVÉT, amikor hivatalosan nem is lehetett tudni, hogy lesz egy ilyen szuperhatóság.

A bizonyíték a telefonjában volt: amikor ugyanis elmondták neki a leendő elnök nevét, ő a telefonja jegyzettömbjébe felírta és képernyőfotót is készített róla. Így a dokumentumok készítésének ideje bizonyítja, hogy

az elsőrendű vádlott, R. tényleg tudta, Rogán kit szemelt ki a hatóság vezetőjének.

Az SZTFH amúgy egy igazi gengsztercég: ide tartozik a végrehajtók, a felszámolók, a kaszinók, a trafikok felügyelete mellett a koncessziós szerződések megkötés is. Így ők zongorázhatták le az autópálya- és hulladékkoncesszió kijátszását.

Így kapcsolódik a történet Tónihoz, Ádámhoz és Barbarához is – hiszen a három jómadárhoz azért ment el Schadl haverja, hogy koncessziókat (betegszállítás és rendezvények egészségügyi biztosítása) szerezzenek meg évtizedekre. A koncessziók ugyanis »véletlenül« Rogán miniszteri hatáskörébe tartoznak…

Ha már a héten összejött a Rogán–Völner–Schadl ügy és Bíró Marcell kinevezése, akkor ne felejtkezzünk meg az összefüggésről. Amiben persze semmi meglepő nincsen. Korábban >>ITT<< és >>ITT<< írtam az ügyről.”

(Kiemelt képünkön Biró Marcell látható)

(Hadházy Ákos / Facebook)

Valódi Hírek