Magyar Péter után borítottak a magas rangú kormányzati szereplők: Minden kiderült Rogán Antal mocskos ügyeiről

SMS-ben fenyegetik saját embereiket Rogánék.

Varga Judit megijedt

Többen lehetnek a Fideszhez köthető politikai-gazdasági elit tagjai között, akikkel szemben Rogán Antal ugyanúgy használta a nemzetbiztonsági szolgálatokat, ahogy arról Varga Judit volt férje, Magyar Péter beszélt a Szabad Európa információi szerint.

A lap arról írt, hogy Varga Judit 2019-ben – még minisztersége idején – alaposan megrémült egy, az Igazságügyi Minisztérium állományába tartozó diplomata miatt. Aggodalmának oka azt volt, hogy az illetőt más fontosabb posztra helyezték, és már ki kellett volna költöznie a kormány által bérelt külföldi szolgálati lakásából, azonban ezt nem tette meg. Mint kiderült,

a diplomata utódja várt az ingatlanra, hogy beköltözhessen.

Azt írták, Varga miniszterként bármikor utasíthatta volna azonnali költözésre az akkor még beosztottjaként dolgozó diplomatát, viszont az illetőnek volt egy olyan aduász a kezében, amely még a miniszteri akaratot is felülírta:

egy SMS a telefonján Rogán Antaltól, hogy nyugodtan maradjon a lakásban, ameddig csak jónak látja.

Az esetről egy volt vezető diplomata tájékoztatta a lapot, aki ezzel arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy mekkora informális hatalommal rendelkezik a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezénylő Rogán miniszter.

Már fecsegnek a magas rangú kormányzati szereplők

Miután kirobban a kegyelmi botrány, Varga Judit volt férje, Magyar Péter is kitálalt a kormányzat zűrös ügyeiről. A lap a Fidesz-rendszer működését behatóan ismerő források alapján vette sorra az ügy lehetséges okait és következményeit. Arról számoltak be, hogy minisztériumi felsővezetővel, a kormányülések rendszeres résztvevőjével, a diplomácia, valamint a kormányzati uniós politika korábbi alakítójával is egyeztettek az ügyben.

Jelezték, nem újdonság az, hogy Orbán Viktor után Rogán Antal következik a kormányzati hierarchiában, viszont csak Magyar Péter nyilatkozataiból lehetett konkrét eseteket megismerni arra vonatkozóan, hogy Rogán

direkt politikai célokra használhatja az általa vezetett nemzetbiztonsági szolgálatokat,

és – jegyezték meg – még az ország szűkebb gazdasági, politikai elitjéhez tartozó, hatalomhoz közeli szereplők magánéletébe is beleszól.

Rogán Antalék saját embereiket fenyegetik

Mint ismert, Magyar Péter egyebek mellett azt mondta, amikor már válófélben voltak Varga Judittal, „a szolgálatok emberei” a Karmelita kolostorba hívták őt, és megfenyegették, hogy ha nem „megfelelően” bontják fel házasságukat, akkor annak kellemetlen következményei lehetnek. Magyar Péter elmondta, mivel házasságuk nem az „elvártak” szerint ért véget,

a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal emberei megjelentek a rendőrséggel együtt az akkori munkahelyén, a Diákhitel Központban.

Magyar Péter állította, Rogán Antal utasítására foglalkozott a családi életükkel a Fidesz-média, amikor pedig befogadtak egy menekült ukrán családot otthonukba, előbb azt akarták elérni Rogán Antal köreiből, hogy tüntessék el az erről szóló bejegyzést a közösségi médiában, a családot pedig tegyék ki a lakásukból, mert „rossz színben tünteti fel őket” (!). Szavai szerint egy óra múlva már azért telefonáltak a Miniszterelnöki Kabinetirodából, hogy maga Orbán Viktor menne hozzájuk egy stábbal promóciós videót forgatni az ukrán családdal.

Magyar Péter nincs egyedül

A lapnak nyilatkozó kormányközeli források megerősítették: Magyar Péter állításai valósak, sőt, azt közölték, a jelenlegi magyar gazdasági-politikai elithez tartozó személyek közül sokan tapasztalhattak már hasonlókat. Egyikük arról számolt be, hogy vele és a családjával is megtörténtek ugyanezek. Elmondta, sokan vannak, akik hasonlóan jártak: a kormányzati igazgatás vezetőire, állami vállalatok és szervezetek igazgatóira, kormányközeli üzletemberekre kell gondolni. Emlékeztettek, legutóbb még Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa mondta azt, hogy

Rogán Antal és Orbán Viktor személyesen próbálta rávenni, hogy adja el a cégét.

Rogán Antal és a titokzatos SMS

A Szabad Európának egy volt magas rangú minisztériumi tisztviselő is megerősítette: valóban megfenyegették Magyar Pétert, méghozzá többen is.

„Mindig szóban történik, úgy, hogy valamelyik kormánytag saját maga vagy például a titkosszolgálatokon vagy azok háttércégein keresztül megüzeni, hogy jobb lenne minél gyorsabban elmenni az országból. Érkezik egy üzenet, hogy az ember mire figyeljen, mire vigyázzon, és merre költözzön minél gyorsabban.

Kaptam ilyen üzenetet én is. Folyamatosan lehallgattak, utánam nyúltak, nehezen találtam munkát.

Ez úgy történik, hogy a kormányból odaszólnak egy-egy piaci cég vezetőinek, hogy »ha ezt az embert felveszitek, akkor felejtsétek el az állami megrendeléseket«”

– részletezte a neve elhallgatását kérő kormányzati forrás.

A „Gazda” egyik kedvenc mondása

Szintén megerősítették Magyar Péter súlyos korrupciós bűncselekményekre vonatkozó állításait is. Mint írták, van olyan közbeszerzési terület, ahol az állami szervezet által a szerződést elnyerő cégnek fizetett összeg körülbelül egyötöde a valós költség, négyötöde a nyereség. Ennek nagyjából a negyedét tarthatja meg az aktuális állami megbízást bezsebelő kedvenc cég, és a háromnegyedét vissza kell fizetnie azoknak, akik az egész rendszert irányítják.

„A pénzt fiktív költségek beszámlázásával veszi ki a »Gazda« valamelyik embere.

A Gazda egyik kedvenc mondása, hogy »Aztán van-e jó könyvelőnk?« Így kérdez rá arra, hogy a nyertesnek kiválasztott cég kellően baráti-e.”

A lapnak nyilatkozó volt minisztériumi vezető közölte: Magyarországon a megfigyelt emberek száma sokkal magasabb, mint más közép-európai országokban.

„A lehallgatások nagy része szabályos, a kisebb része szabálytalan. A bűnözőkön kívül a demokratikusnak mondott ellenzék tagjait,

újságírókat, hangadókat, diákokat, tüntetések szervezőit folyamatosan lehallgatják”

– jelentette ki.

Mindenki bábu a kormányban

Magyar Péter rámutatott, az, hogy Novák Katalin nyilvánvalóan nem magától írta alá K. Endre kegyelmi kérvényét, azt mutatja, hogy lehet valaki akár az ország legelső közjogi méltósága is, valójában nem autonóm szereplő, hanem kéréseket, utasításokat kell végrehajtania. Ezek ráadásul gyakran olyan emberektől jönnek, akiknek nem is kell felelősséget vállalniuk – jogi, politikai felelősséget semmiképp sem – az adott döntésért – írták.

„Felemelhet a rendszer, kaphatsz jó állást, fontos beosztást, titkárnőt, szolgálati autót, de közben folyamatosan megrendeléseket kell teljesítened. Közben tudd, hogy nincs mögötted háttér, nincs alattad védőháló: ha egyszer hibázol vagy megtagadsz egy kérést, rögtön ejtenek, és akkor minden felelősség a tiéd, míg azok, akiknek a kérését teljesítetted,

sokszor ismeretlenek maradnak a szélesebb közönségnek”

– írta le az Orbán Viktorék által kiépített maffiállam működését a kormányközeli forrás.

Valódi Hírek