Egészen meglepő, ki veszi át a ped0filbotrányba belebukott Varga Judit elnöki pozícióját

Varga Judit volt az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának elnöke, de megérkezett a váltás.

Tessely Zoltán lesz az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának új elnöke Varga Judit után. Tessely helyére Illés Boglárka érkezik, ő lesz az új alelnök – derült ki a Magyar Közlöny friss számából.

Varga Judit leköszönt

Mint megírtuk, Varga azután mondott le, hogy igazságügyi miniszterként tavaly áprilisban ő ellenjegyezte a Kónya Endre kegyelméről szóló köztársasági elnöki döntést.

„Az elnök döntésének ellenjegyzéséért a politikai felelősséget vállalom. Visszavonulok a közélettől, lemondok országgyűlési képviselői mandátumomról és az EP-lista vezetéséről is”

– jelentette be Varga.

Kapcsolódó: Itt a bejelentés: Varga Judit végleg belebukott a ped0filbotrányba

Rátalált a szerelem

Mint írtuk, lesifotók tanúsága szerint Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke csavarta el Varga fejét. A gerlepárt az Operaháznál kapták lencsevégre, amint az épülettel szembeni ötcsillagos hotel bárjában kéz a kézben beszélgettek.

Kapcsolódó: Ultrakínos lesifotó söpört végig az interneten Varga Juditról

A szerelmesek nemrég Bozsokra látogattak, ahol Windischnek ingatlana is van. A pár két hete már felbukkant az egyik helyi cukrászdában.

Kicsoda Tessely Zoltán?

Tessely 2002 májusában lépett be a Fideszbe, 2008 és 2014 között pedig Bicske polgármestere volt – emlékeztetett az Index.

Utoljára február közepén írtunk a politikusról, akkor Vásárhelyi János kitüntetésével kapcsolatban keresték meg.

Kapcsolódó: Minden nyomot eltüntetnek, ami a bicskei gyermekotthon ped0fil igazgatója és a Fidesz kapcsolatára utal

Egy, az Orbán-kormány belső struktúráját jól ismerő forrás szerint képtelenség, hogy a választókerület képviselőjének, vagyis Tesselynek a támogatása nélkül kaphatott magas állami kitüntetést a bicskei gyermekotthon ped0fil igazgatója 2016-ban.

Tessely ezzel összefüggésben úgy nyilatkozott, hogy a választókerületében rengeteg ember kapott állami kitüntetést, ha ezzel állandóan őt hívogatnák, lehet, hogy ideges lenne.

Kapcsolódó:

Magyar Péter le akarta tiltatni, de a HVG nyilvánosságra hozta: Durva dolgok állnak a rendőrségi jelentésben

Magyar Péter elszabadult: Lealkoholistázta Varga Juditot, propagandistának nevezte a HVG újságíróját

Valódi Hírek