Próbálták elsunnyogni, de kibukott: Egy halom pénzbe került a Fidesz vidéki banzája

Hajmeresztő összegre derült fény. Ennyibe került a Fidesz balatonalmádi frakcióülése.

Csak a februári balatonalmádi frakcióülésre – ahol megtalálták Novák Katalin és Varga Judit utódjait – közel 40 millió forintot költött a Fidesz-frakció.

Négy év alatt közel 250 milliót sikerült szállodai éjszakákra költeni a kihelyezett frakcióülések keretében. A pénz többsége természetesen a „Nemzet Gázszerelőjének”, Mészáros Lőrincnek a zsebébe vándorolt – írta meg az economx.hu.

A Fidesz-frakció szép bevételt termelt Mészárosnak

Összesen 37 millió forintba került a Fidesz–KDNP februári kétnapos kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban – derül ki a 24.hu közérdekű adatigényléséből. A Fidesz-frakció a legtöbbet szállásra és étkezésre fizetett ki Mészáros szállodaláncának, a Hunguest Hotelsnek.

A politikusokat a Hunguest BÁL Resort hotelben szállásolták el, az eltöltött két éjszaka, illetve az étkezés összesen nettó 30,7 millió forintot kóstált.

Ha a 135 kormánypárti képviselő végig jelen volt, akkor

ez fejenként és éjszakánként 113 ezer forintot jelent.

Nem Mészáros volt a kihelyezett frakcióülés egyetlen nyertese: Mészöly Győzőné egyéni vállalkozó, a balatonalmádi Viktória Hotel tulajdonosa 612 ezer forintot keresett.

Egyéb költségek is felmerültek

A területet természetesen biztosítani kellett. Ezt a kormányközeli Valton Security 1,9 millió forintért vállalta. A rendezvénytechnikai eszközök további 1,7 millióba kerültek, ezt az Event Stuff Kft. biztosította.

Balatonalmádi önkormányzata 2,2 millió forint közterület használati és 166 ezer forint közútkezelői díjat kapott.

A Fidesz-frakciónak még egy 75 ezer forintos terembérleti költsége volt.

Valódi Hírek