Karsai Dániel testvére tett egy szívszorító ígéretet a halálos betegségben szenvedő fivérének

Mutatjuk, mi az.

Karsai Dániel testvére, Karsai Péter az RTL Klub Reggeli című műsorában elmondta, hogy testvére halála után is folytatja majd a harcot. Ha Dániel nem élné meg a strasbourgi döntést, ő akkor is végigviszi az ügyét.

„Mindenképp tovább fogom vinni ezt az ügyet Dani után”

– mondta.

Karsai Dániel, a halálos betegséggel küzdő alkotmányjogász korábban elmondta, nem tudja, mikor lesz döntés a strasburgi emberi jogi bíróságon a kérelméről. Az a célja, hogy lehetővé váljon az ALS és az ehhez hasonló betegségekben szenvedők számára az eutanázia.

Nem lehet tudni, mennyi van még hátra

Karsai Péter a műsorban arról is beszélt, hogy testvére orvosa szerint megjósolhatatlan, mennyi ideje lehet hátra.

„Látjuk, érzékeljük, hogy Dani állapota folyamatosan romlik,

de hogy ez milyen hosszú kifutású lesz, hogy ez a betegség stagnál, leáll egy kicsit, és hagy-e egy szusszanásnyi időt, nem lehet tudni”

– fogalmazott Karsai Péter.

Az alkotmányjogászt már szakképzett ápolók segítik a mindennapokban. Sokszor a testvére is ott alszik, aki arról is beszámolt, hogy van olyan erős fájdalma Dánielnek, amelyre nincs gyógyszer.

„Már nagyon nehéz minden perc.

Lehet tompítani gyógyszerekkel, de a legnagyobb fájdalom az, hogy már abban is segítség kell neki, hogy balról jobbra forduljon. Erre nincs gyógyszer”

– emelte ki Karsai Péter.

A kormány elutasította

Ahogy arról beszámoltunk, Karsai Dániel ügyvéd, alkotmányjogász szeptemberben egy Facebook-posztban tette közzé utolsó kívánságát. Az ALS-betegségben szenvedő 46 éves férfi méltósággal szeretne meghalni, ezért azt kérte, engedélyezzék számára az eutanáziát.

A kormány sokáig hallgatott, miközben a népszerű ügyvéd kívánságával egyre többen értettek egyet. November végén az ügy az Emberi Jogok Európai Bírósága elé került, ahol november 27-én kezdték meg a gyógyíthatatlan, agyi és gerincvelői idegsejtek pusztulásával járó betegségben szenvedő

Karsai eutanáziakérelmének tárgyalását.

Az ügy nagy vihart kavart Magyarországon.

Valódi Hírek