Repedés az állampártban? Neves fideszes támogatná a Karsai Dániel ügyében indított népszavazási kezdeményezést

Az egyetlen, aki szóba állt Karsai Dániellel.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, népszavazást kezdeményezett az aktív eutanáziáról a gyógyíthatatlan, ALS nevű betegségben szenvedő Karsai Dániel, valamint az ügyvéd testvére és a Momentum hétfőn a Nemzeti Választási Irodánál (NVI).

Elmondásuk szerint a kezdeményezés célja, hogy

„Magyarországon is megadják a gyógyíthatatlan, halálos betegek számára a szabad életvégi döntést, és teret engedjenek az aktív eutanáziának”.

Karsai Dániel korábban az Országházban találkozott és egy órán át beszélt Kósa Lajossal, aki korábban egyedüli fideszes politikusként állt szóba Karsaival, amikor az alkotmányjogász a Momentum vendégeként a parlamentben járt.

Az ügyvéd elmondása szerint a zárt körű találkozón Kósa azt mondta,

elviekben támogatja az eutanáziáról szóló népszavazást,

és ha átmegy minden szűrőn a kérdés, ő örülni fog neki.

Mindezekkel együtt Kósa Lajos személyes meggyőződése miatt nem tudja támogatni Karsai Dániel és sorstársainak ügyét, mert a Fidesz alelnöke szerint az élethez való jog mindennél fontosabb.

Az alkotmányjogász a keddi beszélgetésen átadott egy pólót Kósának, amelyen az állt, hogy „az élet jog, nem kötelesség.” A Fidesz alelnöke erre azt mondta, hogy az élet jog és kötelesség.

A Momentum abban bízik, hogy az európai parlamenti és önkormányzati választásokkal egy időpontban, június 9-én megvalósulhat a népszavazás, amely biztosíthatná a magas részvételt.

Valódi Hírek