Mi történt? Bevetették a TEK-et a ped0filbotrányba belebukott Novák Katalin miatt

Nagyon fognak vigyázni rá.

Mint ismert, a kegyelmi botrány miatt lemondott Novák Katalinnak el kell hagynia Béla király úti rezidenciáját, ugyanakkor élethosszig tartó, többmilliós fizetés, lakás, titkárság, egészségügyi ellátás és autó illeti meg. A ped0filbotrányba belebukott volt köztársasági elnök (egyelőre) rezidenciát és titkárságot még nem igényelt, ám jövő februárig

a Terrorelhárítási Központ (TEK) fogja óvni testi épségét.

A TEK megerősítette az információkat

Nováknak mindehhez külön autó is jár sofőrrel. Az erre vonatkozó információkat a Terrorelhárítási Központ erősítette meg a Telexnek.

Kapcsolódó: Hivatalos: Tovább nőttek a politikusok fizetései, óriásit kaszál Orbán Viktor és Novák Katalin is (+videó)

„A volt köztársasági elnök a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló kormányrendelet alapján utóbiztosításra jogosult

a tisztség megszűnését követő egy évben, azaz 2025. február 26-ig”

– közölte a TEK.

„Az utóbiztosítás (…) a volt köztársasági elnök életének, testi épségének megóvására, továbbá munkahelye, lakása vagy egyéb tartózkodási helye őrszemélyzettel, illetve technikai eszközzel biztosított védelmére terjed ki”

– tették hozzá.

Közlésük szerint a kormányrendelet alapján jövő februárig Novák Katalint hivatalos és magáncélú programjaira is hivatásos állományú sofőr szállítja mégpedig felső középkategóriájú autóval.

„A védelembe bevont erők, eszközök vonatkozásában a közvélemény részére bővebb felvilágosítás

érthető okokból nem lehetséges”

– közölte a lap kérdésére a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztálya.

Pintér Sándor fog intézkedni

Mint írták, az autókat a kormányrendelet alapján a rendészetért felelős miniszter, azaz Pintér Sándor az országos rendőrfőkapitány útján biztosítja, a költségeket a Készenléti Rendőrség állja. A TEK válaszából az is kiderült: Novák az egyéves utóbiztosítás után is igényelhet autót hivatásos sofőrrel, azt azonban már csak a rendőrség tudja biztosítani számára.

Az is kiderült, hogy Novák lakásába biztonságtechnikai eszközök tömkelegét szerelték fel az utóbiztosítás idejére.

Lesz mit a tejbe aprítani a ped0filbotrány után is

Mint ismert, Novák Katalin élete végéig pont annyit fog keresni, mint a mindenkori hivatalban lévő államfők: „tiszteletdíja” a házelnök fizetésének 1,1-szerese, amely márciustól bruttó

5,2 millió forintot jelent havonta.

Mivel Orbán Viktorék senkit sem hagynak az út szélén, így Novák Katalinnak sem kell aggódnia az Európa-rekorder infláció miatt, hiszen minden évben automatikusan megemelik a fizetését a bruttó átlagkereset növekedésével megegyező mértékben.

Kapcsolódó:

Elképesztő dolog történt a bujkáló Novák Katalinnal: Erre a fordulatra talán még a bukott államfő sem számított (+fotó)

Mi történt? Elnyelte a föld Novák Katalint

Borított Novák Katalin egyik rokona: Már a családja is elfordult a bukott köztársasági elnöktől

Valódi Hírek