Nem kell sajnálni: Novák Katalin mesés vagyonnal, 46 évesen nyugdíjba vonult

Záró vagyonnyilatkozatot nyújtott be.

A volt köztársasági elnök, Novák Katalin nem szűkölködik: több ingatlan tulajdonosa, tartozása nincs, derült ki a záró vagyonnyilatkozatából.

Megírtuk, hogy az Országgyűlés hétfőn 196 igennel elfogadta Novák Katalin köztársasági elnöki pozícióról lemondó nyilatkozatát. Ellenszavazat nem volt.

Novák Katalin 2022 óta töltötte be a köztársasági elnöki posztot. A diplomahamisító Schmitt Pál óta Novák már a második fideszes államfő, aki nem tudta kitölteni a ciklusát, mert belebukott egy botrányba.

Novák Katalin záró vagyonnyilatkozata alapján vagyoni helyzete január óta nem változott. Továbbra is felerészben tulajdonosa egy XI. kerületi háznak és egy lakásnak, egy szegedi garázsnak, valamint egyedül tulajdonol egy szintén XI. kerületi lakást, három szegedi lakást és egy balatonlellei üdülőt.

A volt államfőnek nincs a tulajdonában autó, viszont van 31 millió forint hitelintézeti számlakövetelése, valamint ingatlan-bérbeadásból 200–500 ezer forint közötti bevétele van. Tartozása sincs.

A lemondással csak az elnöki tisztséget teszi le Novák,

élete végéig tiszteletdíj és autó is jár neki.

Novák Katalin

Ezek a juttatások illetik a bukott államfőt a tiszteletdíj mellett

A hatályos törvényi rendelkezés szerint a volt köztársasági elnököt

  • havonta a mindenkori köztársasági elnöki fizetés havi összegének megfelelő mértékű pénzbeli juttatás illeti meg, amely nem önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül. Ez jelenleg havi bruttó 4,59 millió forint;
  • emellett a volt köztársasági elnököt a megfelelő lakás használatának joga;
  • legfeljebb háromfős titkárság alkalmazása;
  • térítésmentes egészségügyi ellátás;
  • valamint személygépkocsi-használat illeti meg.
Valódi Hírek