Mi történt? Elnyelte a föld Novák Katalint

Sehol sem találják.

A kegyelmi botrány miatt a közéletből távozni kényszerült Novák Katalin volt köztársasági elnök lemondása óta teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.

A Telex azt írta, hetek óta próbálják megszerezni a bukott államfő elérhetőségét, de nem jártak sikerrel. Holott – jelezték – lenne mit kérdezni tőle. Például azt, ami az egész országot érdekelné:

Miért adott kegyelmet a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját segítő Kónya Endrének?

Nem találják Novákot

Mint írták, Novák elérhetőségével kapcsolatban kereseték a Sándor-palotát, de nem kaptak választ. Megkísérelték elérni azon a levelezési címen is, amelyet a 2022-es megválasztása és hivatalba lépése között használtak a sajtós munkatársai. Erre sem érkezett reakció.

Telefonon elérték Schanda Tamást, Novák korábbi kabinetfőnökét, a Sándor-palota múlt héten leváltott főigazgatóját. A lapnak ő sem tudott segíteni, csak a Sándor-palota hivatalos e-mail-címét ajánlotta figyelmükbe, azonban onnan sem érkezett válasz.

Novák Katalin titkolózik

Emlékeztettek, a volt köztársasági elnök a törvény alapján élete végéig háromfős titkárságot alkalmazhat, a titkárság elhelyezését és működési költségeit a Országgyűlés Hivatala állja a központi költségvetésből. Keresték az Országgyűlés sajtóirodáját, hogy arról érdeklődjenek, Novák igényelt-e titkárságot, és kérték, küldjék el a titkárság elérhetőségét. Válaszukban azt írták: a volt köztársasági elnök még nem igényelt semmilyen ellátást.

„Elérhetőségére nem adott részünkre információt”

– közölték.

Még mindig nincs válasz a kegyelmi ügyben

Megírtuk, hogy ugyan Orbán Viktor kormányfő vészesen kerüli, hogy kiejtse Novák Katalin nevét a nyilvánosság előtt a kegyelmi botrány óta, ám a napokban mégis meghívta a ped0filbotrányba belebukott köztársasági elnököt egy fideszes elit számára rendezett fogadásra. Novák Katalinnak több nyilvános megmozdulása nem is volt a kegyelmi botrány kitörése óta.

Mint ismert, Novák Katalin február 10-én lemondott, miután óriási botrányt váltott ki, hogy elnöki kegyelemben részesítette K. Endrét, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét, akit ped0fil bűncselekmények eltussolásáért ítéltek el. Novák lemondásakor azt közölte, „vállalja a felelősséget” a ped0fíliára vonatkozó zéró tolerancia érdekében, ám a kegyelmi döntését azóta sem indokolta meg.

Kapcsolódó:

Megreccsent Kónya Endre: Rendőrt hívtak rá, miután beletolatott egy autóba fényes nappal Bicskén

Brutális fordulat a ped0filbotrányban: Rejtett kamerával vették fel az újabb bűncselekményre készülő Kónya Endrét (+videó)

Valódi Hírek