Hivatalos: Tovább nőttek a politikusok fizetései, óriásit kaszál Orbán Viktor és Novák Katalin is (+videó)

Kiderült, mennyit vághat zsebre a ped0filsimogató Novák Katalin.

Az átlagjövedelem „emelkedésével” párhuzamosan a politikusok fizetései is tovább nőnek március 1-től. A közjogi méltóságok és politikusok juttatásait még 2018-ban igazították az átlagkeresethez, így pedig automatikusan emelkedik ezen tisztségeket betöltők fizetése is.

Az RTL Híradó kiszámolta, egészen pontosan mennyit fognak keresni a képviselők, illetve hogy mennyit vihet majd haza a miniszterelnök, a házelnök és a ped0filbotrányba belebukott Novák Katalin (volt) köztársasági elnök.

A KSH szerint közel 600 ezer forint az átlagfizetés

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közölte, hogy szerintük tavaly 589 ezer forint volt az átlagkereset. Mivel a képviselők a mindenkori átlagjövedelem háromszorosát kapják, így ők március 1-től 1 millió 762 ezer forintot keresnek – 220 ezer forinttal többet, mint eddig – tudatta az RTL Híradó.

A kormány tagjainak fizetése a képviselők alapjövedelmének kétszerese, így március 1-től havonta legalább 440 ezer forinttal nő az ő fizetésük is. Azon kormánytagok, akik képviselők is, 660 ezerrel forinttal magasabb jövedelemre számíthatnak.

Orbán és Kövér is jól jár

Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök alapfizetése megegyezik, viszont

péntektől ez az összeg 594 ezer forinttal nő, így összesen már 4 millió 771 ezer forintot vihetnek haza.

Mint írták, Orbán az alapfizetésén kívül képviselői juttatást is bezsebelhet, így az ő jövedelme

6 millió 539 ezer forint lesz, amely „csak” 814 ezer forinttal emelkedik március 1-től.

Szép summát szakít a bukott Novák Katalin is

A köztársasági elnök juttatása március 1-től 5 millió 249 ezer forint lesz, amely 635 ezer forintos növekedést jelent az eddigiekhez képest (!). Így ennyit vihet majd haza az újonnan megválasztott Sulyok Tamás, és – mivel az államfői tiszteletdíj a tisztség betöltése után is jár – a posztjáról

a kegyelmi botrány miatt lemondott Novák Katalin is ugyanezt a pénzt fogja kapni.

Megjegyezzük, az emelés valóban indokolt is lehet, hiszen a magyarországi Európa-rekorder infláció a miniszterelnök pénztárcáján is éreztethette hatásait. A magyarországi élelmiszerárak pedig gyakorlatilag elérték az uniós átlagot, egészen pontosan annak 98 százalékán vannak. Miközben a fizetések a legtöbb közép-kelet-európai országban dinamikusan felzárkóztak az EU átlagához, addig

a bérezést tekintve csak Bulgáriát előzi meg Magyarország.

Videó:

Valódi Hírek