Mi történt? Nagy Feró lopással vádolta meg Orbán Viktort

Furcsa interjút adott a zenész.

Mint megírtuk, a miniszterelnök március 15-én megtartotta ünnepi szónoklatát. Zavaros beszédében – nem meglepő módon – leginkább „Brüsszelt” és az ellenzéket ekézte. Orbán Viktor többek között azt mondta:

„ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, nincs más választásunk,

el kell foglalnunk Brüsszelt”.

Nagy Feró ezzel kapcsolatban egy friss interjúban azt közölte: a Brüsszel elfoglalásáról szóló szöveget Orbán tőle vette, mivel – jelentette ki – ő már korábban is pedzegette ezeket a gondolatokat a miniszterelnöknek.

„Orbán Viktor átvette az én dumámat.

Ezelőtt egy évvel megmondtam, nem kell szórakozni Brüsszellel, hanem el kell foglalni és Európát át kell alakítani olyanra, amilyen nekünk is tetszene”

– nyilatkozta a zenész pénteken a Nemzeti Múzeum előtt a Blikknek.

A lap „Brüsszel elfoglalásával” kapcsolatban megkérdezte Kiszelly Zoltán „politológust”, a kormányközeli Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatóját is, aki azt mondta:

„Brüsszel elfoglalása a miniszterelnök értelmezésében akkor sikerülne, ha

jelentősen megerősödnének az Európai Unión belül azok, akik a fontos kérdésekről hasonlóan gondolkodnak, mint ő. A cél az, hogy Brüsszelben az Európai Néppárt ne balra, hanem jobbra keressen szövetségeseket, akik nélkül nem jön létre többség sem.”

Jelezte azt is, egy ilyen megerősödés nemcsak az Európai Parlamentben hozna változást, hanem az új Európai Bizottság összetételére is hatással lenne.

„A magyar kormánynak most nincsenek állandó szövetségesei,

minden témában mással tud együttműködni. A migrációban Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel, a brüsszeli túlhatalom csökkentésében a francia Marine Le Pennel, a szankciók hatásának tompításában az Osztrák Szabadságpárttal, az ukrán gabona kérdésében pedig a lengyel Jog és Igazságossággal”

– magyarázta el a dolgokat a fideszes „politológus”.

Kapcsolódó:

Mi a fene történt? Rávetette magát Orbán egyik utolsó európai szövetségesére a kormánypárti média

Váratlan fordulat: Ultimátumot adott Orbán Viktornak az egyik utolsó európai szövetségese

Valódi Hírek