Videóval: Így menekült a sötét erdőben Balog Zoltán, amikor a kegyelmi botrányról kérdezték

Megfutamodott a püspök.

A püspök szerint minden rendben, nincsen semmi probléma

A ped0filbotrány miatt részlegesen megbukott Balog Zoltán püspök egyházi programokon arról értekezett, ő úgy gondolja, a kegyelmi üggyel kapcsolatban nem erkölcsi, hanem politikai hibát vétett (!).

Mégis szánalmas menekülésbe fogott

Orbán Viktor kedvenc református püspökét az RTL stábja kísérelte meg megszólaltatni a kegyelmi ügyben Csobánkán, azonban Balog püspök jobbnak látta, ha válaszadás helyett inkább elmenekül a kérdések elől.

A püspök azt a döntést hozta, hogy a főbejárat helyett a koromsötét erdei úton fog elmenekülni autójával, hogy így kerülje ki a csatorna stábját és a kínos kérdéseket.

Kért-e bocsánatot Balog Zoltán?

Az RTL Híradó munkatársa arról érdeklődött volna a püspöktől, hogy az Északpesti Református Egyházmegye lelkészi értekezlete után – ahol Balog Zoltán igét is hirdetett – tervezi-e, hogy lemond a püspökségről és bocsánatot kér-e a bicskei gyermekotthon áldozataitól.

A református püspök azonban nem válaszolt, hanem a hátsó bejáraton keresztül elmenekült a helyszínről.

Videó:

Továbbra is görcsösen ragaszkodik püspöki posztjához

Kapcsolódó: Mi lesz ebből? Orbán Viktor korábbi csúcsminisztere is előkerült a Fidesz ped0filbotrányában

A csatorna információi szerint Balog az elmúlt hetekben többször is beszélt arról egyházi programokon, hogy

a kegyelmi ügyben nem terheli semmilyen erkölcsi felelősség, hanem csak politikai hibát vétett.

Korábban a hvg.hu is felhívta rá a figyelmet, hogy Balog püspök erőteljes kampányt folytat saját egyházkerületén belül, hogy a református egyházon belül megmaradt pozícióját megtarthassa.

Balog Zoltán érintettsége a kegyelmi botránnyal kapcsolatban azután merült fel, hogy több forrás is megerősítette: valóban ő lobbizott Novák Katalinnál azért, hogy a ped0filsegítő K. Endre elnöki kegyelmet kapjon. Mindennek ellenére Balog Zoltán csak a zsinati elnökségi posztjáról mondott le, püspökként továbbra is ő vezeti a Dunamelléki Református Egyházkerületet.

Valódi Hírek