Sumákoltak, de kibukott: Orbán Viktor és bandája észbontó dolgot művelt Európában

Orbán Viktor és emberei ismét „jó” helyre tették az adófizetők pénzét.

Bár Orbán Viktor rendre azt hajtogatja, hogy senki sem szólhat bele Magyarország belügyeibe, a jelek szerint ők belekontárkodtak máséba.

A Direkt36 egyik friss cikke szerint tavaly ősszel a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda a YouTube-on hét EU-s tagországban futtatott videós kampányt. Ezek az illegális migráció veszélyeiről szóltak, és összesen 8,35-9,7 millió alkalommal jelentek meg a képernyőkön.

A Direkt36 a VSquare.org oldallal együtt tekintette át a Google online hirdetésekről közzétett adatbázisát. Mint kiderítették, Szlovákiában és Lengyelországban a videós kampányok éppen a parlamenti választások idején jelentek meg. Hozzátették, hogy Németországban és Olaszországban ugyanebben az időszakban tartományi és helyi választások zajlottak.

Mint rámutattak,

a reklámok olyan országokban jelentek meg, ahol Orbán Viktorék szövetségesei éppen a hatalomért, pozíciókért küzdöttek

– mellesleg a cimborák is migránsellenes kampányt folytattak.

Az érintett tagállamok közül többen kiszúrták a jelenséget. Szlovákiában Jaroslav Naď (Robert Fico jelenlegi szlovák kormányfő politikai ellenfele) 2020 és 2023 májusa közötti szlovák védelmi miniszter a Ján Kuciak Oknyomozó Központnak azt mondta:

„Természetesen mind kormányként, mind pedig én személyesen, mind védelmi miniszter kaptam olyan információkat, hogy a magyar kormány beavatkozik a szlovákiai választási rendszerbe és folyamatokba.

Olyan témákon keresztül is, amelyeket

szándékosan vetettek fel, például a migráció, amely abszolút a lista élén állt”

Emellett Lengyelországban, Magyarországon és Csehországban is beszámoltak a különböző hírportálok a jelenségről.

Mutatunk egy kampányvideót Magyarország Kormányának YouTube-csatornájáról:

(Telex nyomán)

Valódi Hírek