Erre a válaszra számítottál? Kónya Endre kegyelmi ügyéről kérdezték Orbánt

Prágában válaszolt a kérdésre.

Kedden sem tudtuk meg, miért kapott kegyelmet Kónya Endre

A cseh fővárosban kapták mikrofonvégre Orbán Viktort, hogy feltegyék neki a közvéleményt hetek óta foglalkoztató kérdést a bicskei gyermekotthon elnöki kegyelmet kapott igazgatóhelyetteséről.

Megírtuk, hogy hosszú idő után Prágában tartanak csúcstalálkozót a visegrádi négyek (V4). Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország miniszterelnökei feszült hangulatban találkoztak, ugyanis eltérő a véleményük az orosz–ukrán háborúról. Ukrajna megsegítéséről sincs egységes álláspontjuk.

KAPCSOLÓDÓ: Szupertitkos találkozót tartottak Orbánék

A feszültség azonban nem csak a négy miniszterelnök közt érezhető, Orbán Viktor megítélése is meglehetősen rossz az utóbbi időben a szomszédos országban. Így nem meglepő, hogy

Orbánt kifütyülték, amikor megérkezett a találkozóra.

A cseh tüntetők mellett magyar újságírók is vártak a magyar miniszterelnökre. A telex.hu stábja megragadta az alkalmat, és a ped0filbotrányról, azon belül Kónya Endre kegyelmi ügyéről kérdezett.

Orbán válasza

Arra a kérdésre, hogy jogos-e a magyar emberek igénye, hogy megtudják, miért kapott kegyelmet Kónya Endre, Orbán mindössze annyit válaszolt:

„Persze! Forduljanak az elnök asszonyhoz!”

Ezek után nem kérdés, hogy Magyar Péter, Varga Judit volt férje miért írta a hatalmas botrányt kiváltó első Facebook-posztjában, hogy a felelősök nők szoknyája mögé bújnak…

Mit gondolnak a tüntetők a magyar miniszterelnökről?

A stáb ezután megszólította az Orbán és Robert Fico fogadására összegyűlt tüntetőket, megkérdezték őket, mit gondolnak a magyar miniszterelnökről.

„Putyin propagandájának rabszolgája”

– így jellemezte Orbánt az egyikük.

„Magyarország az egyetlen EU-s ország, amire nem lehet többé azt mondani, hogy demokratikus”

– tette hozzá egy másik férfi. Szerinte ezek után Magyarország nem érdemli meg, hogy az unió tagja maradhasson.

„Trójai faló Európában”

– summázta a véleményét.

Videó:

Valódi Hírek