Ebből még baj lesz: Szupertitkos találkozót tartottak Orbánék, de akadt egy óriási bökkenő

A vasárnapi szupertitkos miniszteri találkozó helyszínéül szolgáló, Tiborcz István érdekeltségi körébe tartozó épület még nem kapott használatbavételi engedélyt.

Beszámoltunk arról, hogy a budai várnegyedben található Fortuna utca egyik ingatlanjában találkozott vasárnap délután Orbán Viktor, Rogán Antal, Dömötör Csaba és Orbán Balázs.

„Családi ingatlan” a Karmelita közelében

A 24.hu nézett utána a Fortuna utcai műemléképületnek. Mint kiderült, az ingatlant nemrég újították fel, a használatbavételi engedélykérelmet is csak csütörtökön nyújtották be a kormányhivatalnak.

A budavári luxusingatlan a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostortól alig pár száz méterre található. A műemléképületbe bortrezort, szivarszobát, mozitermet is terveztek.

Az ingatlant 2019 májusában

vásárolta meg 370 millió forintért az IBC Real Estate Kft.,

Tiborcz István érdekeltsége, írta meg a portál. Hogy ez az ár reális-e egy a budai Várban található épületért – nem lakásért – már önmagában is sok kérdést vet fel.

Az ügyletre azután került sor, hogy az akkor még fideszes vezetésű I. kerületi önkormányzat lemondott az elővásárlási jogáról.

Az engedélyt még nem kapták meg

A használatbavételi engedély kiadása azt jelenti, hogy az ingatlan alkalmas a használatra, nincsenek érintésvédelmi problémái, vagy bármilyen hibája, ami nem teszi lehetővé az ottlakást. Az engedélyt az építési hatóság adja ki.

Ez az, amivel az ingatlan még nem rendelkezik: azaz a hatóság nem mondta ki, hogy az épület biztonságosan használható.

KAPCSOLÓDÓ:

Összeült a kupaktanács: Dőltek a röhögéstől Orbán cimborái szerda délelőtt (+fotó)

Valódi Hírek