Ezt nem teszi ki az ablakba: Füttykoncerttel várták Orbán Viktort Prágában (+videó)

Kínos incidens Orbán Viktor közelében.

Hosszú idő után Prágában tartanak csúcstalálkozót a Visegrádi Négyek (V4). Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország miniszterelnökei feszült hangulatban találkoztak, ugyanis eltérő a véleményük az orosz–ukrán háborúról. Ukrajna megsegítéséről sincs egységes álláspontjuk.

A cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák miniszterelnök találkozójának fő témáit az energiabiztonság, az Európai Unió stratégiai célkitűzései, valamint az illegális migráció megelőzése fogják alkotni – olvasható a közleményben.

A feszültség azonban nemcsak a négy miniszterelnök közt érezhető, Orbán Viktor megítélése is meglehetősen rossz az utóbbi időben a szomszédos országban. Így nem meglepő, hogy

Orbánt kifütyülték, amikor megérkezett a találkozóra.

Orbán Viktor is nemkívánatos vezető arrafelé

A magyar miniszterelnök ennek ellenére derűs (sic!) hangulatra számít az ülésen. Orbán újságírói kérdésre azt is mondta, hogy:

„feszültségek mindig vannak, de ezt derűvel kell orvosolni”.

A résztvevőket fogadó tüntetőknek nem csak Orbánról van meg a véleményük: Robert Fico is füttykoncert közepette sétált be a találkozó helyszínére.

Petr Fiala cseh miniszterelnök is markáns véleményt fejtett ki hétfőn, a tárgyalások előtt egy nappal.

„Nem állítom, hogy számomra a legnagyobb öröm találkozni azokkal a kollégákkal, akikkel számos kulcsfontosságú kérdésben tulajdonképpen nem értek egyet. A magyar és a szlovák kormányfőre gondolok.

Mindezek ellenére párbeszédet kell folytatnunk, valakinek ezt is meg kell tennie.”

Az Orbánt fogadó füttykoncertről videó is készült.

(telex.hu)

Valódi Hírek