Hatalmas botrány: Magyar Péter súlyos részleteket árult el kedden reggel a NER titkos megbeszéléseiről (+videó)

Magyar Péter megosztott pár újabb részletet az Orbán-kormány működéséről.

Magyar Péter kedden interjút adott a Telexnek és Varga Judit exférje ismét érdekes részleteket osztott meg az Orbán-kormány működéséről.

A stúdióban többek között azt is elárulta, a Fideszen belül is bőven van kritika. A régi szövetségesei pontosan tudják, hogy mi volt a problémája, valamint hogy ezeket próbálta jelezni.

A NER vacsorapartijairól

Mint mondta, a NER-megbeszéléseken, partikon jellemzően a politikusok mellett a fideszes oligarchák közül is többen jelen vannak. Elmondása szerint ő maga sok olyan vacsorán, rendezvényen vett részt, ahol például csak a gazdasági vezetők voltak jelen.

„Ott ült az asztalnál több ezer milliárd forint, néha ott ült a miniszterelnök, sokszor ott ült a veje.(…) Ilyenkor nem az ország megmentéséről, vagy az egészségügy rendbe tételéről, vagy az oktatás megreformálásáról volt szó, hanem arról, hogy kinek mit kellene átvennie, milyen focicsapatot kellene támogatni, milyen beruházásba lehetne beszállni”

– sorolta Magyar Péter.

Az „atombombák” dobálásáról

Véleménye szerint a Schadl–Völner-ügy jó példa a rendszer működésére.

Mint rámutatott, a társadalom egy része most tőle várja, hogy „atombombákat dobáljon„, ám meglátása szerint egy olyan ügyészséggel, amelynek Polt Péter áll az élén, ezeknek nincs következménye.

Megjegyezte, több „atombomba” is érte eddig a rendszert, az mégsem dőlt be. Úgy fogalmazott: ha nincs egy olyan valós alternatíva, amelyre egy jobboldali szavazó is voksolna, addig nem lesz változás.

Magyar Péter a Varga Judittal való válásáról

Kérdésekre válaszolva Magyar kifejtette: „baráti beszélgetés” zajlott és Rogán Antal közte a Varga Judittól való válása idején. A házaspárnak egy kérése volt: ha már nem élhettek közember módjára, akkor legalább

a válásuk közben ne érje őket nyomás, külső beavatkozás.

Hozzátette: diplomáciai karrier lehetőségét kínálták neki a karmelitában, de nem élt a lehetőségekkel. Később sikerült rendeznie a kapcsolatát Varga Judittal (a házaspár végül mégis a válás mellett döntött 2023-ban.)

Rogán Antal kormányon belüli megítéléséről

Szerinte pozitív, ám Rogán kezébe nagy hatalom összpontosul, így

nyilvánvalóan akadnak olyanok, akik tartanak tőle.

Mint mondta, neki személy szerint nem Rogánnal van problémája. Ugyanakkor úgy fogalmazott: focistafeleségnek nevezik, ám amikor a volt nejével Brüsszelből hazaköltöztek, a fizetésük is jócskán alacsonyabb lett. Saját bevallása szerint ők nem váltak milliárdossá, de kevesen vannak így a Fideszen belül.

Varga Judit exférje szerint Rogán Antalnak van „speciális tudása” nagyjából mindenkiről, de ettől függetlenül mindenki lecserélhető. Ugyanakkor Magyar személy szerint

nem lát olyan szereplőt, aki átvehetné Rogán helyét.

(telex.hu/YouTube)

Valódi Hírek