Karácsony Gergely: A ped0filbotrány nem a rendszer hibája, hanem a rendszer maga

Míg Orbán a brüsszeli traktorosokkal szóba áll, a magyarokat levegőnek nézi a főpolgármester szerint.

Ez történt korábban az ellenzéki tüntetésen

Folyamatosan beszámolunk a vasárnapi tüntetésről, amelyet a közvetlen köztársaságielnök-választásáért szervezett meg négy parlamenti ellenzéki párt. A demonstráción részt vevők megtöltötték a Kossuth tér Parlament előtti részét.

Az első felszólaló Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke és EP-listavezetője volt. A politikus beszédében jelezte: az egész ped0filhálózat élén a miniszterelnök, azaz Orbán Viktor áll.

A másodikként felszólaló Szabó Tímea erre reflektálva kifejezte: a szabadságot a miniszterelnök és ped0filhálózata veszélyezteti. Kunhalmi Ágnes beszédében a Fidesz elleni összefogás fontosságát hangsúlyozta, hogy a hatalomnak megálljt lehessen parancsolni.

Bedő Dávid bocsánatkérést követelt az áldozatoknak az ellenzék nevében. Iványi Gábor lelkész távozásra szólította fel Orbán Viktort, és jelezte: ha ez nem sikerül, akkor segítenek neki ebben.

A rendezvényen a politikai okokból elítélt Fekete-Győr András, illetve Varju László is felszólalt. Fekete-Győr szerint ugyan a hatalom börtönbe zárhatja ellenfeleit, azonban az ország bizalmát végleg elvesztette az Orbán-kormány a kegyelmi ügy után. Varju László szerint sem nekik, sem a ped0fília áldozatainak nem volt lehetőségük védekezni, ezért igazságot követel minden ártatlannak.

Karácsony Gergely felszólalása

A ped0filbotrány nem a rendszer hibája, hanem a rendszer maga – hívta fel a figyelmet az ellenzéki rendezvényt záró főpolgármester. A jelenlegi rendszerben a haverok és a „vejedelem” is kegyelmet kap, azonban – mint jelezte –

ha Orbánékon múlna, akkor még Vlagyimir Putyinnak is megkönyörülnének.

A nihilizmust (a cselekvés hiábavalóságát, értelmetlenségét – a szerk.) a kormány Bicskéig meghosszabbította, az erkölcsnek pedig már régen vége – jelentette ki Karácsony.

A főpolgármester ezután felidézte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének mondatait, miszerint „reménytelen helyzetben lévő emberekkel” nem foglalkoznak. Ugyan ezt Havasi a Fideszből kiugrott Magyar Péternek üzente, Karácsony szerint azonban ez az őszinte mondat áll majd a jelenlegi kormány fejfáján is.

Ezután arra hívta fel a figyelmet, hogy

a magyar embereket Orbán nem hallgatja meg, azonban a brüsszeli traktorosokkal szóba áll.

A városvezető a teljesség igénye nélkül felsorolta, mely szektorokat hagyott cserben a jelenlegi kormány. Köztük van a szociális terület, a fogyatékossággal élők és a magyar anyák is Karácsony szerint.

A főpolgármester hangsúlyozta: érthető a tömegek dühe, és az is, hogy kevesebb résztvevő volt a Kossuth téren, mint a múlt pénteki civil tüntetésen. Mindemellett kiemelte: szükség van pártokra, akiknek van bőven tennivalójuk a változásáért. Zárásként arra kért mindenkit, vegyenek részt a júniusi választásokon.

Videó:

Valódi Hírek