FRISS: Az igazságtalanul meghurcolt Varju László és Fekete-Győr András is felszólal a közös ellenzéki tüntetésen

Közös ellenzéki tüntetés lesz vasárnap a fővárosban.

Az Orbán-rendszer koncepciós pereiben meghurcolt ellenzéki országgyűlési képviselők, Varju László (Demokratikus Koalíció) és Fekete-Győr András (Momentum) is beszédet mondanak a február 25-i, vasárnapi közös ellenzéki tüntetésen a parlament előtt, amely az orbáni ped0filhálózat ellen és a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett szerveződött – közölték a demonstrációt szervező pártok.

Kapcsolódó: Elítélte az MTVA-székházban bántalmazott Varju Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla

Tüntetés lesz Budapesten

Közös tüntetést szervez a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd a közvetlen köztársaságielnök-választásért vasárnapra a parlament elé.

Másnap, február 26-án kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, amelynek során Novák Katalin lemondásáról is szavazni fognak a képviselők.

A tüntetést szervező pártok szerint

nem szabad hagyni, hogy megint Orbán Viktor döntsön,

és újra egy olyan köztársasági elnököt juttasson az államfői székbe, aki ped0filsegítő bűnözőnek ad elnöki kegyelmet.

Kapcsolódó: Megvan a Fidesz köztársaságielnök-jelöltje

Mit mondanak az ellenzéki pártok?

A tüntetést szervező ellenzéki pártok szerint az Orbán-rendszerben hatályon kívül helyezték az igazságszolgáltatást: amíg az orbáni ped0filhálózat tagjait elnöki kegyelemmel szabadon engedik, addig a törvényes jogukkal élő, a választóikat képviselő ellenzéki politikusokat koncepciós perekben ítélik el.

„Ezért kell minél többen összegyűlnünk február 25-én a parlament előtt, ezért kell kisöpörnünk az orbáni ped0filhálózatot a Sándor-palotából, az Országgyűlésből, az ügyészségről, a bíróságokról és a magyar állam minden szintjéről!”

– hangsúlyozták a pénteki közleményükben.

Valódi Hírek