Mi lesz ebből? Magyar Péter kíméletlen üzenetet küldött Rogán Antalnak

Tudom, amit csináltam, az felségárulás a szemükben – mondta.

A Fideszen belül is vannak, akik támogatják

A kegyelmi ügy kirobbanása óta meghatározó közéleti téma lett a nyilvános diskurzusban. Mint ismert, a botrány következtében lemondott Novák Katalin volt köztársasági elnök, Varga Judit volt igazságügyi miniszter, és – ugyan nehézkesebben – de Balog Zoltán püspök is lemondott a ped0filbotrányban való érintettsége okán.

Varga Judit volt férje, Magyar Péter a Partizánnak adott interjújában borított az Orbán-rendszerről, és többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy magas rangú kormányzati szereplők is érintettek súlyos korrupciós bűncselekményekben. Magyar Péter most a Magyar Hangnak adott exkluzív interjújában azt mondta, kapott a Fideszen belülről is támogató visszajelzéseket, azonban neveket nem említett, mert – jegyezte meg –, akit megnevezne, annak a karrierjét tönkre is tenné ezzel.

A hógolyóhatás és a lavina

„A magam részéről meg fogom tenni, amit meg kell tennem. Hogy ez mire lesz elég, hányan követnek… majd meglátjuk”

– mondta, jelezve, a magyar kormány igenis tart a fejleményektől, és figyelemmel kísérik minden lépését.

„Azért a történelem megmutatta, az efféle helyzetek fel tudnak gyorsulni.

Kialakul egyfajta hógolyóeffektus, mely pillanatok alatt lavinává nőhet.

Tudom, hogy tartanak ettől a kormányban, árgus szemekkel figyelik a folyamatot”

– jelentette ki.

Tudja, hogy „felségárulást” követett el

Magyar Péter arról is beszélt, meglepetésként érte, hogy két hete még senki nem ismerte a nevét, most pedig az ország nagyobbik része tőle várja, hogy megbukjon a rendszer.

„Már most számos eljárást indítottak ellenem,

jó eséllyel a következő 5–10 évem azzal telik majd, hogy rendőrségre, ügyészségre és bíróságra járok, előbb tanúként, később talán gyanúsítottként.

Tudom, amit csináltam, az felségárulás a szemükben.

Azért annál okosabbak, hogy ebben a feszült hangulatban fizikai atrocitás érjen. Legalábbis még így gondolom”

– fogalmazott.

Rogán Antalnak távoznia kell

Magyar Péter az interjúban még arról is beszélt, hogy:

  • szerinte valós igény mutatkozik egy valóban középen álló politikai erőre.
  • Elmondta, Orbán Viktor és Rogán Antal kormánya 50 millió forintot költött el eddig csak az ellene irányuló lejárató kampányra.
  • Mint mondta, látott már olyan felmérést is, amelyben az emberek 70 százaléka egyetértett azzal, hogy Rogán Antalnak távoznia kell a kormányból.
  • Azt mondta, egy ideig egészen biztosan nem lesz munkája, mert „nyilván elintézik azt is, hogy a privát szférába se vezessen utam”.
  • Arra vonatkozóan, hogy tervez-e pártot alapítani, azt mondta, ha tenne is ilyet, akkor azt ideológiától mentesen tenné.
  • A politikai meggyőződésével kapcsolatban elmondta, magát elsősorban nemzeti liberálisnak gondolja, de úgy látja, ezek a definíciók és fogalmak már kiüresedtek és le vannak járatva.

Magyar Péter a Kúria elnökének is üzent

Folyamatosan beszámolunk Magyar Péter aktuális írásairól. Varga Judit volt férje a kegyelmi ügy kipattanása után úgy döntött, nem marad csendben. A jogász arról nyilatkozott: nem hajlandó eltűrni, hogy a valódi felelősök nők szoknyái mögé bújjanak.

A Diákhitel Központ korábbi vezetője és számos állami cég felügyelőbizottsági tagja az elmúlt héten lemondott minden kormányzati pozíciójáról. Közölte: Rogán Antal olyan súlyos bűncselekményekben érintett, hogy távoznia kell a kormányból.

Csütörtökön megírtuk, hogy a Kúriai Döntések – Bírósági Határozatok című folyóiratban közölték le a hatalmas botrányt kiváltó bicskei igazgatóhelyettest felmentő elnöki kegyelmi határozatot.

„A Kúria elnöke az említett lapszámban 3. sorszámú eseti döntés közzétételének körülményeire vonatkozóan soron kívüli vizsgálatot rendelt el. A vizsgálatra tekintettel

a Kúria elnöke elrendelte a folyóirat szerkesztésének és kiadásának felfüggesztését”

– tudatta a Kúria kommunikációs osztálya.

Kapcsolódó: Itt a Fidesz bosszúja? Lecsaptak a bírókra Orbánék a ped0filbotrány miatt

Magyar Péter csütörtök késő esti Facebook–bejegyzésében Varga Zs. Andrásnak, a Kúria elnökének is üzent a botrányos üggyel kapcsolatban.

Valódi Hírek