Itt a Fidesz bosszúja? Lecsaptak a bírókra Orbánék a ped0filbotrány miatt

Ez még Magyarország?

A határozat egy szakmai folyóiratban jelent meg

A Kúriai Döntések – Bírósági Határozatok című folyóiratban közölték le a hatalmas botrányt kiváltó bicskei igazgatóhelyettest felmentő elnöki kegyelmi határozatot. Ezt vette észre egy olvasó, és küldte el a 444.hu-nak.

„A Kúria elnöke az említett lapszámban 3. sorszámú eseti döntés közzétételének körülményeire vonatkozóan soron kívüli vizsgálatot rendelt el”

– válaszolta a portál kérdéseire a Kúria kommunikációs osztálya.

„A vizsgálatra tekintettel a Kúria elnöke elrendelte a folyóirat szerkesztésének és kiadásának felfüggesztését.”

A Kúriai Döntések – Bírósági Határozatok című folyóiratot 15 kúriai bíró szerkeszti. A folyóiratba valamilyen szempontból fontos döntések kerülnek be. Itt látott napvilágot a Kónya Endre ügyében született kegyelmi határozat.

A januári szám 2024. január 16-án jelent meg. 3. sorszámú eseti döntésként szerepel benne Vásárhelyi János és Kónya Endre kényszerítéses ügye – a cikket >>ITT<< tudod elolvasni a 31. oldalon. Két héttel később pedig robbant a politikai bomba: az eset sajtónyilvánosságot kapott.

Az elmúlt évtized politikai lavináját indította el

Mint ismert, február 10-én, szombaton Novák Katalin és Varga Judit közvetlenül egymást követően nyújtották be lemondásukat. A köztársasági elnök a Sándor-palotában elmondott, felvételről sugárzott beszédben intett búcsút államfői tisztségének.

Közvetlenül utána Varga Judit jelezte, hogy EP-listavezetői mandátumáról, parlamenti képviselői pozíciójától és minden más tisztségétől megválik, sőt, a közélettől is visszavonul.

A lemondások oka, hogy 2023 tavaszán a bicskei gyermekotthon ped0fil exigazgatóját mosdatni próbáló helyettesnek kegyelmet adott Novák Katalin.

A döntéséhez Varga Judit akkori igazságügyi miniszter ellenjegyzése is kellett, azonban annak volt férje, Magyar Péter szerint Varga nem értett egyet azzal. A kegyelmi kérvényt több forrás szerint Balog Zoltán volt emberierőforrás-miniszter javaslatára fogadhatták el.

Múlt pénteken végül Balog is lemondott a Magyarországi Református Egyház lelkészi zsinatának elnöki posztjáról. Ezzel ő volt a harmadik politikai szereplő, aki belebukott a kegyelmi ügybe. A botrány azóta is dagad, nem tudjuk, hogy milyen fejlemények várhatóak.

(444.hu)

Valódi Hírek