Most érkezett: Kiderült, miről beszélt Orbán a zárt ajtók mögötti titkos frakcióülésen

Itt vannak a részletek.

Jobb félni, mint megijedni

Mint megírtuk, a teljes Fidesz-frakció összegyűlt Balatonalmádiban Mészáros Lőrincék szállodájában, hogy Orbán Viktorék a ped0filbotrány után megkezdjék az évadnyitó kihelyezett frakcióülést.

Beszámoltunk róla, hogy a készültség nagy, az esemény miatt a teljes környéket lezárták. A lezárt szakaszokat csak az ott lakók közelíthetik meg, ám nekik is csak abban az esetben engedélyezik a bejutást, ha személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával tudják igazolni, hogy valóban ott élnek.

Miről beszélt Orbán a ped0filbotrány után?

A parlament tavaszi ülésszakát megelőző rendezvényen Orbán leginkább a közelgő választásokról beszélt – írta a kormányközeli Magyar Nemzet.

Beszámolójuk szerint Orbán – mint korábban annyiszor – most is elmondta:

„Brüsszelben változásra van szükség”.

Úgy jósolta a kormányfő, Európában életbe lépett „a migrációs paktum”, és „büntetést fognak kiróni Magyarországra”, „mert nem fogadunk be migránsokat”. Orbán azt is elmondta, a háború nem ér véget, Európára egyre nagyobb teher nehezedik, mert – mondta – Amerikában az elnökválasztással kapcsolatos viták miatt csökkenni fog Ukrajna anyagi támogatása.

„Az ukránok támogatásának óriási politikai ára van. A gazdák lázadnak egész Európában, és

lassan senki nem hisz az ukránok győzelmében”

– mondta.

A kegyelmi ügyről és „a zsoldban álló” baloldalról

Majd ráfordulva kedvenc témájára a kormányfő kijelentette: „az itthoni baloldal nem azt teszi, ami a dolga lenne, nem Magyarországot képviseli Brüsszelben, hanem Brüsszelt Magyarországon”.

„A baloldal zsoldban áll”

– értékelt Orbán, aki az információk szerint a frakció előtt a kegyelmi ügyről is beszélt, amely két, „a politikai közösségük számára fontos ember távozásával járt”. A képviselők előtt is megköszönte Varga Judit és Novák Katalin eddigi tevékenységét.

„A lemondásuk helyes volt, és megerősít bennünket”

– mondta Orbán, aki csak elismételte az évértékelőjében elmondottakat.

A korábban a ped0fil bűnöző V. Jánosnak is kampányoló miniszterelnök úgy vélekedett: „mindenki számára világossá vált, hogy gyermekvédelmi kérdésekben a nemzeti oldalon nincs kegyelem”. Azt mondta, nem valamilyen probléma erőszakolta ki ezt a döntést, hanem – fogalmazott – „egyszerűen hiba volt”.

„Azt, hogy miért következett be ez a hiba, az évértékelőn már elmondtam: a legmagasabb poszton is igaz, hogy senki nem lehet elég okos egyedül”

– ismételte el újból az évértékelőjében elmondottakat a miniszterelnök, aki szónoklatát a közelgő választások értékelésével, valamint az előttük álló feladatok kijelölésével zárta.

A miniszterelnök értékelése

Orbán úgy összegzett, hogy szerinte

  • az uniós forrásokról már megállapodott a kormány (?),
  • a tanárok és óvónők bérét megemelték,
  • a bérmegállapodásokat megkötötték,
  • a megemelt 13. havi nyugdíjat kifizették,
  • a családtámogatásokat növelték,
  • az inflációt leszorították.
  • Hatályban van a rezsicsökkentés és a kamatstop a családoknak és a kisvállalkozásoknak.

Kapcsolódó: Elszámolták magukat Orbánék? Újra zárolhatják az EU-s pénzeket

Az EP-választásról és a változásokról

Beszédének végén pedig kijelentette:

az európai parlamenti választást meg tudják és meg is fogják nyerni.

A nemzetközi környezet Orbán szerint ebben az évben sokat változhat, de júniusig – jelezte félelmeit – „ellenszélben fognak hajózni”, viszont – fűzte hozzá – „a tapasztalt vitorlások szerint ez nem rossz, hanem jó”, hisz „a nemzetközi ellenszelet be tudják fogni a vitorlájukba” – fejtette ki.

Orbán nagyon bízik abban, hogy nem csak Brüsszelben, Washingtonban is lehetséges változás ebben az évben. Úgy feltételezte, az európai parlamenti és az amerikai elnökválasztás „elhozhatja a békét végre Európában”.

„Kilenc hónap múlva erősebbek leszünk, mint most”

– bizakodott Orbán.

„Érdemes tehát dolgozni, mert minden megszerzett európai parlamenti mandátum hozzáad ahhoz a közös erőhöz, ami 2026-ban az országgyűlési választásokon segíteni fog minket”

– zárta beszédét Orbán.

Valódi Hírek