Tovább dagad a ped0filbotrány: Kiderült, hová ment Novák Katalin a kegyelmi kérvények aláírása után (+fotó)

A Köztársasági Elnöki Hivatal reagált.

Az elnöki kegyelemben részesített Kónya Endre szülőfalujában nyaralt

Szeptember elején Novák Katalin köztársasági elnök egy fotót posztolt a Facebookon. A nyaraláson készült képről csak annyit közölt, hogy Erdélyben készült. A hang.hu kiderítette, hogy pontosan hol is járt Novák.

A családi fotó a zabolai Mikes kastély udvarán készült. Bár az erdélyi Zabola neve eddig nem sok embernek csengett ismerősen, mára egyre többen tudják, hogy

itt született Kónya Endre, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon igazgatóhelyettese.

A Köztársasági Elnöki Hivatal kedden megerősítette: valóban K. Endre falujában nyaralt a köztársasági elnök a kegyelmi döntést követő nyár végén, azaz 2023 augusztusában. De szerintük „sem K. Endrével, sem feleségével, sem édesanyjával az államfő nem találkozott”.

Közpénzből felújított erdélyi kastélyszálló

A köztársasági elnök és családja abban a Mikes-kastélyban szállt meg több napra, ami magyar adófizetői pénzből (az ügyet megszellőztető portál egymilliárd forintról ír) újult meg és alakult kastélyszállóvá.

Mikes Katalin évtizedek óta szoros barátságot ápol Kónya Endre édesanyjával.

Amikor a kommunizmus alatt titokban hazalátogatott a család Zabolára, rendszerint K. Eugénia és férje, Endre otthonában szálltak meg.

Sorra dőlnek a dominók

Beszámoltunk arról, hogy, Novák Katalin és Varga Judit február 10-én, szombaton, közvetlenül egymást követően nyújtották be lemondásukat. A köztársasági elnök a Sándor-palotában elmondott, felvételről sugárzott beszédben intett búcsút államfői tisztségének.

Közvetlenül utána Varga Judit jelezte, hogy EP-listavezetői mandátumáról, parlamenti képviselői pozíciójától és minden más tisztségétől megválik, sőt, a közélettől is visszavonul.

A lemondások oka, hogy 2023 tavaszán a bicskei gyermekotthon ped0fil exigazgatóját mosdatni próbáló helyettesnek kegyelmet adott Novák Katalin. A döntéséhez Varga Judit akkori igazságügyi miniszter ellenjegyzése is kellett, azonban annak volt férje, Magyar Péter szerint Varga nem értett egyet azzal.

A kegyelmi kérvényt több forrás szerint Balog Zoltán volt emberierőforrás-miniszter javaslatára fogadhatták el.

Az ügyben Orbán Viktor felelőssége is felmerült. Kiderült ugyanis, hogy a miniszterelnök családjával közvetlen kapcsolatban áll Kónya Endre, a gyermekotthon botrányban érintett igazgatóhelyettese. Időközben egy olyan dokumentumot is eltüntettek, amely ifjabb Orbán Győző és Kónya Endre a közti kapcsolat meglétét bizonyította.

A ped0filbotrányba múlt hét pénteken Balog Zoltán is belebukott.

(ahang.hu nyomán)

Valódi Hírek