A DK országszerte határozati javaslatokat nyújt be a közvetlen köztársaságielnök-választásért

A DK szerint a köztársasági elnök személyéről a magyar embereknek kell dönteniük.

A kérdés az, hogy hagyják-e, hogy a magyar emberek döntsenek az államfő személyéről, vagy megkockáztatják, hogy Orbán Viktor újabb ped0filsimogató jelöltet választtat meg?

– vetette fel Trippon Norbert, a Demokratikus Koalíció újpesti alpolgármestere, polgármesterjelöltje.

Mint hangsúlyozta, a DK polgármesterei, alpolgármesterei és önkormányzati képviselői határozati javaslatot nyújtanak be. Ebben arra kérik minden megye, város és kerület közgyűlését, hogy

támogassák a közvetlen köztársaságielnök-választás magyarországi bevezetését.

Azaz a Fidesz polgármestereinek és önkormányzati képviselőinek dönteniük kell: hagyják végre, hogy a magyar emberek döntsenek az új köztársasági elnökről vagy pedig Orbán Viktor újabb ped0filsimogató államfőjét támogatják?

– mondta a DK politikusa.

A ped0filsegítő bűnözőnek kegyelmet adó Novák Katalin lemondása után egyértelművé vált: soha többé nem szabad engedni, hogy Orbán Viktor jelöltjéből újabb ped0filsimogató köztársasági elnöke legyen hazánknak – fogalmazott Trippon Norbert.

Kifejtette, hogy ezért kezdett a DK hétfőtől országosan utcai és online aláírásgyűjtésbe a közvetlen köztársaságielnök-választás bevezetése mellett. Hozzátette, hogy a helyi önkormányzatokban is határozati javaslatokat nyújtanak be.

A DK politikusa leszögezte:

a magyar embereknek kell dönteniük a kérdésben!

Megjegyezte, hogy a DK önkormányzati határozati javaslata is úgy fogalmaz: Magyarországon soha többé ne választhassanak államfőnek egy ped0filsimogató politikust!

A DK közvetlen köztársaságielnök-választásért indított petícióját >>ITT<< lehet aláírni.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek