Valami megmozdult: Közös tüntetést szervez Azahriah, Pottyondy Edina és Osváth Zsolt a Hősök terére (+videó)

Itt az ideje, hogy polgárként viselkedjenek a magyarok.

Torkig vannak a hazai véleményvezérek

Megírtuk, hogy betelt a pohár hazai influenszerknél, ezért úgy döntöttek, hogy péntek este óriási tüntetést szerveznek a Hősök terére. Baukó Attila, művésznevén Azahriah, Pottyondy Edina, Osváth Zsolt, Gulyás Márton, valamint a Nemakarokbeleszólni és a Fókuszcsoport készítői bejelentették:

tüntetést tartanak február 16-án, pénteken este hat órakor a Hősök terén.

Kapcsolódó: Nincs megállás: Gigatüntetést szerveznek magyar videósok; Azahriah is kiáll az áldozatokért (+fotó)

„Az a helyzet, hogy az elmúlt 3 és fél évben, amióta én ezt csinálom, azóta még csak fantáziám sem volt ahhoz, hogy egy ilyen ügyet elképzeljek”

– mondta Pottyondy Edina az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Rogán Antal és a süllyedő Titanic

Hozzátette, úgy gondolja, most egy olyan kritikus ponthoz érkezett a rendszer, hogy „rés nyílt a pajzson”. Megjegyezte, jelenleg úgy képzeli el Rogán Antalt, hogy van tíz lyuk a hajón, ő pedig két kézzel próbálja meg betömni a réseket.

Mint mondta, azok a problémák, amelyeket eddig is láttunk az országban az ügy hatására összpontosultak, és most jobban át lehet adni egy olyan üzenetet, ami konstruktív, ami nem arról szól, hogy Orbán Viktor mondjon le”, hanem arról – hívta fel a figyelmet –, hogy

végre elkezdhessünk polgár módjára viselkedni (!).

Kiállnak az áldozatok mellett

„Elegünk van. Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk.

KAPCSOLÓDÓ: Közös tüntetést szervez több ellenzéki párt

Az elmúlt napok történései arra sarkalltak minket, hogy együtt lépjünk ki az online térből. Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergy*lkosságokból áll.

És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat”

– írták korábbi állásfoglalásukban.

Magyar Péter borított

Mint ismert, Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter a hétvégén bejelentette a lemondását egy súlyos kegyelmi üggyel összefüggésben. Novák tavaly megkegyelmezett a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki tudott a volt intézményvezető botrányos viselkedéséről, a rá bízott gyermekek molesztálásáról.

Varga Judit exférje a napokban borította az asztalt, és közölte: bár marad a jobboldalon, az országban komoly változásokra van szükség, ha nem akarjuk, hogy a gyermekeink egy családi részvénytársaságban nőjenek fel.

Kapcsolódó: Végleg befellegzett Rogánnak? Súlyos üzenet futott be Magyar Pétertől kedd reggel

Videó:

Valódi Hírek