Nincs megállás: Gigatüntetést szerveznek magyar videósok; Azahriah is kiáll az áldozatokért (+fotó)

Azahriah mellett az ország népszerű tartalomgyártói is a Hősök terén várják majd az embereket.

Azahriah, Osváth Zsolt, valamint Pottyondy Edina is ott lesz február 16-án, pénteken a Hősök terén, ahol a Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal készítőinek, három édesanyának felhívásából várják mindazokat, akik az áldozatok hangját erősítve emelnek szót az elmúlt napok eseményei kapcsán.

Mint ismert, Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter a hétvégén bejelentette a lemondását egy súlyos kegyelmi üggyel összefüggésben. Novák tavaly megkegyelmezett a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki tudott a volt intézményvezető botrányos viselkedéséről, a rá bízott gyermekek molesztálásáról.

Varga Judit exférje a napokban borította az asztalt, és közölte: bár marad a jobboldalon, az országban komoly változásokra van szükség, ha nem akarjuk, hogy a gyermekeink egy családi részvénytársaságban nőjenek fel.

Kapcsolódó: Végleg befellegzett Rogánnak? Súlyos üzenet futott be Magyar Pétertől kedd reggel

Mit mondanak hazánk ismert tartalomgyártói?

A Nemakarokbeleszólni felhívását változtatás nélkül idéztük:

„Elegünk van.

Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk.

Az elmúlt napok történései arra sarkalltak minket, hogy együtt lépjünk ki az online térből. Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergy*lkosságokból áll. És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat.

Ami történt, az túlmutat a volt köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén. A legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni.

Hány ilyen ügy van még, amiről nem tudunk és amit elhallgatnak?

Emeld fel te is a hangod, amikor az áldozatok hangja nem hallatszik!

Ne fordítsd el a fejed, amikor bántják a védtelent!

Ne legyél közönyös!

Találkozzunk február 16-án, pénteken 18:00-kor a Hősök terén!

Bányai Judit (Nemakarokbeleszólni, Jólvanezígy, Fókuszcsoport)

Baukó Attila Azahriah

Fancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni)

Gulyás Márton

Nagy Ádám (Jólvanezígy, Fókuszcsoport)

Pottyondy Edina

Osváth Zsolt (Zshowtime)

Szabó Márton (Jólvanezígy)

Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni)”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@nemakarokbeleszolni által megosztott bejegyzés

(via nemakarokbeleszolni/Instagram)

Valódi Hírek