Érik az ellenállás: Megszólalt Karsai Dániel, miután Varga Judit exférje asztalt borított

Meglepő üzenetet küldött Karsai Dániel Magyar Péternek.

A halálos betegséggel küzdő Karsai Dániel teljes mellszélességgel kiáll az Orbán-rendszerbe páros lábbal beleszálló Magyar Péter mellett.

„POSZT PRO PATRIA ET LIBERTATE – Főhajtás Magyar Péter előtt

Magyar Péter »hithű« fideszes. A konzervatív oldal elkötelezett híve, aki az elmúlt években számos fontos pozíciót betöltött. A magánéletben Varga Judit ex-igazságügy miniszter volt férje és végtelenül bátor ember.

Nagyon régóta az első, aki belülről ismeri az Orbán-rendszer működését. Személyes kötődése és a nagy kockázat ellenére a nyilvánosság elé állt a rendszer hibáinak feltárása céljából.

Minden tiszteletem és megbecsülésem Magyar Péter kolléga úré (Magyar úr is ügyvéd). A vele készült Partizán-interjúban (melyet a poszt végén belinkelek) ugyanakkor hangot adott azon félelmének, hogy nem áll mellette senki.

Én ezennel kijelentem, hogy nincs egyedül. Én mellette állok. Az általa megindított társadalmi párbeszédet a magam szerény eszközeivel mindenben támogatom. Konkrétan állok rendelkezésére bármilyen beszélgetésre, ha kívánja, négyszemközt.

De még jobban örülnék, ha nyilvános keretek között folytatnánk. Az elmúlt hónapokban elért ismertségemet nagyon szívesen az ő rendelkezésére bocsátom.

Úgy vélem, a rendszerváltás óta nem volt ilyen egyedi lehetőség egy jobb és élhetőbb Magyarország megteremtésére

Ez a kihívás számomra mindennél fontosabb. Még az életvégi döntésekhez való jog elérésénél is.

Továbbá, tiszteletteljes felhívással fordulnék az Orbán-rendszert Magyar Péterhez hasonlóan belülről ismerő, de azzal elégedetlen honfitársaimhoz. Kérem, álljanak ők is a nyilvánosság elé.

Csak megismételni tudom, ez történelmi lehetőség Magyarország megújításához.

Természetesen mindenkinek nagyon szívesen segítek az ügy közvélemény elé tárásában. Magyar Péter szavait idézve, a legnagyobb gond ma hazánkban a beletörődés a jelenlegi helyzetbe.

Ezt az apátiát azzal lehet első lépésben legyőzni, hogy bizonyítjuk, a valódi reformokra vágyó magyarok világnézettől függetlenül nincsenek egyedül.

Higgyenek nekem, nagyon sokan vagyunk

Bízom benne, hogy ebben a kérdésben is forró, de mégis higgadt és tiszteletteljes társadalmi párbeszéd fog kialakulni. Ebben én mindenkinek partnere vagyok

Hazafias, szép napot mindenkinek.

A Magyar Péterrel készült Partizán-interjú ezen a linken elérhető

– írta.

(Karsai Dániel / Facebook)

Valódi Hírek