Most érkezett: Újabb bizalmasa fordított hátat Novák Katalinnak a hátborzongató pedofilbotrány miatt

Lackfi János is kilépett Novák Katalin tanácsadói testületéből.

Gundel Takács Gábor is távozott

Megírtuk, hogy Gundel Takács Gábor televíziós műsorvezető csütörtökön közölte, arra a döntésre jutott, hogy távozik Novák Katalin köztársasági elnök tanácsadó testületéből. A műsorvezető kijelentette, vannak ügyek, amelyekkel kapcsolatban zéró a tolerancia, jelezte, ilyen a pedofília is.

„Mindenkihez!

– Alapvetés: Mindenkinek kötelessége szolgálnia a hazáját. Ha a mindenkori Köztársasági Elnök erre felkéri az embert, akkor menni kell.

– A Köztársasági Elnöki Tanácsadó Testület minden tagja ingyen, kizárólag jobbító szándékkal és közéleti – azaz kifejezetten nem politikai – kérdésekben ad tanácsokat. Döntéseket nem hoznak.

– K. Endre ügyével magam is a sajtóban találkoztam.

– Vannak ügyek, amikkel kapcsolatban zéró a tolerancia, ilyen a pedofília is.

– Véleményem szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt.

– Ennek értelmében ma javaslatot tettem Novák Katalinnak.

– Úgy tartom helyesnek, hogy az ember először azzal ossza meg a véleményét, akit illet.

– Nem tudok azonosulni a magyar politikai kultúrával, kommunikációval, cinizmussal, módszerekkel, indulatokkal és gátlástalansággal. Egyik oldaléval sem.

Épp ezért nem kívánok a jövőben a Tanácsadó testület tagja sem lenni,

mert reményeim ellenére ezt a munkát sem lehet politika mentesen végezni.

– Nem tudok azonosulni azzal a gyűlölet kommunikációval, ami a sajtó egy részéből és az emberek egy részéből árad, miközben a tájékozódás, és egymás megértése szándékának csírájára sincs igényük.

– Bármilyen jóindulattal, felelősséggel, kötelesség tudattal, építő szándékkal fordul is az ember a nemzete felé, a politikai érdek előbb-utóbb besározza, lerántja, ledarálja. Vannak, akikről ez lepereg, vannak, akikről nem. Én ebben a közegben nem tudok létezni.

Gundel Takács Gábor

Felhívom a sajtó figyelmét, hogy a fenti szöveg csak teljes egészében használható föl. Bármilyen politikai kérdéssel kapcsolatosan most és a jövőben ez az utolsó nyilatkozatom.

Felhívom a magyar politikai élet szereplőit, hogy számukra a szöveg egyetlen félmondata sem használható fel. Rám nem is hivatkozhatnak a politikai megnyilvánulásaikban”

– írta Gundel Takács.

Lackfi János is magyarázatot várt volna

Pénteken Lackfi János, József Attila-díjas magyar író jelentette be közösségi oldalán, hogy szintén távozik Novák Katalin tanácsadói testületéből. Lackfi János hangsúlyozta: az egész botrány borzalmas, és a kegyelem-üggyel kapcsolatban „nagyon vártam volna bármiféle magyarázatot”. Hozzátette, őszintén hitt abban, hogy hosszú távon pozitív változásokat érhetnek majd el.

Bejegyzését változtatások nélkül alább közöljük:

„Nem akartam a témához hozzászólni, a drámai távozásokat nem kedvelem. Viszont a gyűlölet-vihart sem szeretném tovább állni egy olyan fájdalmas és viszolyogtató ügyben, melyhez

hangsúlyozottan semmi közöm.

Novák Katalin felkért tanácsadói testületének tagjaiként semmiféle anyagi juttatásban nem részesültünk.

Sosem tárgyaltunk napi politikai eseményeket.

Ki-ki építő, távlati javaslatokat hozott arra a szakmai területre vonatkozóan, amelynek értője.

Ráadásul a tavalyi évben jöttünk össze utoljára.

Borzalmas minden pedofil-botrány, és

a kegyelem-ügy kapcsán nagyon vártam volna bármiféle magyarázatot.

A közfelháborodás teljesen érthető, az viszont aljas dolog, ahogy sokan ennek révén próbálnak kattintásszámot elérni, politikai tőkét kovácsolni, vagy csak jó troll módjára másoknak beszólogatni, saját fensőbbrendűségüket bebizonyítani.

A tanácsadói testületből most kilépek,

bár őszintén hittem benne, hogy hosszú távon érhetünk el pozitív változásokat. Ez a döntés nem valaki mellett vagy ellen szól, az én ügyem és jogom. Nem szeretnék e tárgyban további vitát nyitni, sem szerepelni, mindent leírtam itt, amit mondani akartam.

Szeretettel és bízva a normális kommunikáció lehetőségében:

Lackfi János”

Novák Katalint lemondásra szólították fel a történtek után

Mint ismert, Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, K. Endrének, aki nemcsak fedezte V. Jánost, az intézet pedofil vezetőjét, de hamis tanúzásra is akarta kényszeríteni a bántalmazott gyermekeket. A bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, V. János több gyermeket is molesztált az ott töltött 26 év alatt. Az ügyre 2016-ban derült fény.

A pedofilbotrány akkora hullámokat vert, hogy még Orbán Viktor is kénytelen volt megszólalni az ügyben: csütörtökön bejelentette, hogy alkotmánymódosítást kezdeményez. Ezzel kapcsolatban megindultak a találgatások is, miszerint Orbán a bejelentésével menteni próbálta volna a menthetetlent, ugyanis még a Fidesz szavazóinak körében is mély undort és visszatetszést keltett az ügy. Az emberek nem értetik, hogy miért hozott ilyen döntést a „családbarát” szerepben tetszelgő fideszes köztársasági elnök.

A botrány miatt a Demokratikus Koalíció

felszólította Novák Katalint, hogy mondjon le a köztársasági elnöki pozíciójáról.

A párt aláírásokat is gyűjt azért, hogy nyomást helyezzen a Sándor-palotára.

(Lackfi János/Facebook)

Kapcsolódó:

Orbán engedett a DK követelésének: Benyújtotta az alkotmánymódosítást

Gundel Takács Gábor lemondott a Köztársasági Elnöki Tanácsadó testületi tagságáról

Dobrev Klára: Orbán mai videóüzenete nyílt beismerése annak, hogy Novák Katalinnak mennie kell!

Valódi Hírek