Elindult a leszámolás? Novák Katalin kegyelmi botránya után a honvédelmi minisztert is elővették Orbánék

Mi folyik a Fideszben?

Megírtuk, hogy telefonos közvélemény-kutatással méri a Fidesz, hogy mennyit rontott a K. Endrének adott köztársasági elnöki kegyelem Novák Katalin és Varga Judit megítélésén. Ebből arra lehet következtetni, hogy valami nagyon nincs rendben Orbán Viktoréknál.

A hvg.hu számolt be róla, hogy egyik olvasójuk a lapot arról tájékoztatta, hogy a Call Express nevű cégtől hívták fel pénteken, hogy Novák Katalinnal és Varga Judittal kapcsolatban kérdezzék.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy már nemcsak azt mérik telefonos közvélemény-kutatással, hogy a ped0filügyben elítélt K. Endrének adott köztársasági elnöki kegyelem mennyiben rontott Novák és Varga megítélésén, hanem arról is kérdezték egyik olvasójukat,

hogy mennyire rokonszenves számára Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

A Call Express a Magyar Honvédségre és Szalay-Bobrovniczky Kristófra vonatkozó kérdéseiben az alábbiakról érdeklődtek:

  • követi-e a közösségi médiában a honvédelmi minisztert,
  • mi jut róla először eszébe (?),
  • milyen véleménye van róla,
  • emellett különböző szempontok szerint kellett skáláznia, szerinte milyennek kell lennie egy honvédelmi miniszternek, majd ehhez képest meg kellett állapítani, hogy milyen miniszter Szalay-Bobrovniczky.

A közvélemény-kutató céggel kapcsolatban a Népszava korábban megjegyezte, hogy „közvélemény-kutatás címszó alatt a Fidesznek kedves sugalmazásokat terítettek névtelen operátorok”. Azt kérdezték akkor, hogy „támogatná-e az LMBTQ-mellett kiálló Márki-Zay Pétert; melyik szimpatikusabb önnek, a migránspárti Brüsszel, vagy a határok sérthetetlenségét védő magyar kormány?”.

Valódi Hírek