Nincs vége: Gulyás Gergelynek érdekes közlendője akadt Novák Katalin kegyelmi botrányáról

Gulyás Gergely a kormányfő friss bejelentéséhez fűzte hozzá a véleményét.

Mint ismert, az egész országot megdöbbentette Novák Katalin tavalyi döntése, miszerint kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki tudott arról, hogy az intézményvezető molesztálta a rá bízott gyermekeket.

A történtekkel összefüggésben a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtésbe kezdett Novák Katalin lemondását követelve, a petíciót pedig már több mint 25 ezer magyar írta alá.

A minap Orbán Viktor bejelentette: alkotmánymódosítást kezdeményez a kitört botrány miatt. A Fidesz lényegében a DK követelésének engedett, utóbbi ugyanis szerdán törvényjavaslatot nyújtott be. A dokumentumban arra is kitérnek, hogy a ped0fil bűncselekmények miatt elítélt emberek soha ne részesülhessenek kegyelemben.

Kapcsolódó cikk: Máris furcsa akcióba kezdett a Fidesz Novák Katalin ped0filbotránya miatt

Mit mond Gulyás Gergely a történtekről?

A történtekkel összefüggésben a minap Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is kifejtette a véleményét. Mint mondta, ha valaki gyermekek sérelmére követ el bűncselekményt, az nem részesülhet kegyelemben.

Orbán Viktor bejelentése kapcsán arról is beszélt a HírTV-nek, hogy szerinte a baloldal az utóbbi években meg akarta akadályozni a hazai családtámogatási rendszer kiépítését. Úgy véli, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a kormány alkotmányban rögzítse: a gyermekek sérelmére elkövetett szándékos bűncselekmények esetén a köztársasági elnök nem gyakorolhat kegyelmet. Mondandója azért is érdekes, mert az alkotmánymódosítást a DK törvénycsomagjának benyújtása után lengették be Orbán Viktorék.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője a kormányfő bejelentésével összefüggésben hangsúlyozta:

„Orbán mai videóüzenete nyílt beismerése annak, hogy Novák Katalinnak mennie kell!”

A Demokratikus Koalíció petíciója ide kattintva elérhető.

Budapesten péntekre tüntetést szerveztek

Az Országos Közös Akarat pár napja a közösségi oldalán részletezte a követeléseit az ügy kapcsán. Mint kiemelték, Novák Katalinnak és Varga Judit volt igazságügyi miniszternek el kell tűnniük a közéletből!

Az Országos Közös Akarat február 9-re, péntekre demonstrációt szervezett: délután 4 órakor gyülekeznek a Belügyminisztériumnál, onnan pedig a Sándor-palotához vonulnak.

(via MTI/Nyugati Fény)

Kapcsolódó cikkek:

Most érkezett: Újabb bizalmasa fordított hátat Novák Katalinnak a hátborzongató pedofilbotrány miatt

Gundel Takács Gábor lemondott a Köztársasági Elnöki Tanácsadó testületi tagságáról

Valódi Hírek