Gundel Takács Gábor lemondott a Köztársasági Elnöki Tanácsadó testületi tagságáról

A pedofilbotrány kiverte nála a biztosítékot.

Mint ismert, Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki nemcsak fedezte az intézet pedofil vezetőjét, de hamis tanúzásra is akarta kényszeríteni a bántalmazott gyermekeket.

A pedofilbotrány akkora hullámokat vert, hogy még Orbán Viktor is kénytelen volt megszólalni az ügyben: csütörtökön bejelentette, hogy alkotmánymódosítást kezdeményez.

A botrány miatt a Demokratikus Koalíció felszólította Novák Katalint, hogy mondjon le a köztársasági elnöki pozíciójáról. A párt aláírásokat is gyűjt azért, hogy nyomást helyezzen a Sándor-palotára.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke friss TikTok-videójában megosztotta: már több mint 25 ezer ember jelezte az aláírásával, hogy Novák Katalin távozását követeli.

„Soha, mióta a DK DK, ennyi ember egy nap alatt ezt nem csinálta meg”

– hangsúlyozta a politikus.

Kormány környékén is nagy a felháborodás

Nem csak az ellenzéknél verte ki a biztosítékot az ügy. Novák Katalin Tanácsadó Testületének több tagja is megszólalt már a pedofilbotrány miatt. Szörényi Levente csütörtökön – sajátos válasszal – még kiállt a köztársasági elnök mellett, ám láthatóan nem mindenki vette ilyen flegmán a dolgot.

Gundel Takács Gábor televíziós műsorvezető

a pedofilbotrány miatt lemondott a Köztársasági Elnöki Tanácsadó testületi tagságáról.

Gundel Takács Gábor bejegyzését teljes egészében közöljük

„Mindenkihez!

– Alapvetés: Mindenkinek kötelessége szolgálnia a hazáját. Ha a mindenkori Köztársasági Elnök erre felkéri az embert, akkor menni kell.

– A Köztársasági Elnöki Tanácsadó Testület minden tagja ingyen, kizárólag jobbító szándékkal és közéleti – azaz kifejezetten nem politikai – kérdésekben ad tanácsokat. Döntéseket nem hoznak.

– K. Endre ügyével magam is a sajtóban találkoztam.

– Vannak ügyek, amikkel kapcsolatban zéró a tolerancia, ilyen a pedofília is.

– Véleményem szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt.

– Ennek értelmében ma javaslatot tettem Novák Katalinnak.

– Úgy tartom helyesnek, hogy az ember először azzal ossza meg a véleményét, akit illet.

– Nem tudok azonosulni a magyar politikai kultúrával, kommunikációval, cinizmussal, módszerekkel, indulatokkal és gátlástalansággal. Egyik oldaléval sem. Épp ezért nem kívánok a jövőben a Tanácsadó testület tagja sem lenni, mert reményeim ellenére ezt a munkát sem lehet politika mentesen végezni.

– Nem tudok azonosulni azzal a gyűlölet kommunikációval, ami a sajtó egy részéből és az emberek egy részéből árad, miközben a tájékozódás, és egymás megértése szándékának csírájára sincs igényük.

– Bármilyen jóindulattal, felelősséggel, kötelesség tudattal, építő szándékkal fordul is az ember a nemzete felé, a politikai érdek előbb-utóbb besározza, lerántja, ledarálja. Vannak, akikről ez lepereg, vannak, akikről nem. Én ebben a közegben nem tudok létezni.

Gundel Takács Gábor

Felhívom a sajtó figyelmét, hogy a fenti szöveg csak teljes egészében használható föl. Bármilyen politikai kérdéssel kapcsolatosan most és a jövőben ez az utolsó nyilatkozatom.

Felhívom a magyar politikai élet szereplőit, hogy számukra a szöveg egyetlen félmondata sem használható fel. Rám nem is hivatkozhatnak a politikai megnyilvánulásaikban.”

(Gundel Takács Gábor hivatalos oldala / Facebook)

Valódi Hírek